Test inedit de inteligenţă. Doar oamenii cu adevărat deştepţi îl rezolvă: Cat cântăresc pisica, câinele şi şoricelul?

de: Bișinicu Andreea
23 01. 2023

Unul dintre cele mai tari teste de inteligență din mediul online a devenit viral, după ce internauții au fost provocați să găsească soluția corectă în doar 20 de secunde. Privește cu atenție imaginea și rezolvă ecuația. Cât cântăresc, de fapt, cele trei animăluțe?

Test de inteligență viral. Cântărește animalele din imagine

Acest test IQ este o modalitate distractivă de a-ți testa nivelul de inteligență pe baza deciziei pe care o iei în timp ce rezolvi problema dată.

În cadrul acestor tipuri de puzzle-uri ale minții, enunțul cere să analizezi problema cu atenție și să ajungi la răspunsul corect, folosindu-ți raționamentul analitic și logic.

Una dintre cele mai tari ghicitori de pe rețelele sociale transformă iluzia optică într-o problemă interesantă și amuzantă. Ai grijă, pentru că răspunsul s-ar putea afla chiar sub nasul tău.

Așadar, în imaginea de mai sus, trebuie să identificați greutatea pisicii, a câinelui și a șoarecelui din desen. Tot ce trebue să faci este să afli cât anume cântăresc cele trei animăluțe împreună.

În imagine, puteți vedea patru cântare. Pe primul cântar este dată greutatea combinată a pisicii și a șoricelului. În al doilea, internauții pot observa greutatea combinată a câinelui și a șoarecelui.

Pe al treilea cântar este notată greutatea combinată a pisicii și a câinelui. În partea dreaptă a imaginii vei putea vedea un al patrulea cântar pe care s-au urcat toate cele trei animale.

În a patra opțiune, trebuie să identificați greutatea individuală și combinată a pisicii, câinelui și șoarecelui. Așadar, te-ai prins cât de mult cântăresc toate viețuitoarele laolaltă?

Dacă te uiți la fiecare cântar în parte și vei calcula greutatea fiecărui animal, vei putea identifica cât de multe cântăresc pisica, șoarecele și câinele, după cum urmează:

  • Primul cântar: Pisica + Șoarece = 10 Kg
  • Al doilea cântar: Câine + șoarece = 20 Kg
  • Al treilea cântar: Câine + Pisică = 24 Kg

Citește și Test rapid de inteligenţă. Găseşte trei greşeli în imaginea de mai jos în doar 9 secunde. E cam greu, nu-i aşa?

Cum se calculează răspunsul corect

După ce ai stabilit asta, trebuie doar să folosești ecuațiile aritmetice pentru a ajunge la rezultatul corect. De exemplu, pisica = 10 kg – șoarece și câine = 20 kg – șoarece.

Folosind cele de mai sus în opțiunea 3, 20 Kg – șoarece + 10Kg – șoarece = 24 Kg. Apoi, 30Kg – 24kg = 2 kilograme. De aici reiese faptul că șoarele cântărește trei kilograme, pisica are 7 kilograme, iar câinele are o greutate de 17 kilograme.

Dacă aduni toate cele trei numere, răspunsul corect al testului de inteligență de mai sus este 27 de kilograme. În cazul în care nu ai reușit să rezolvi ecuația în mai puțin de 20 de secunde, verifică soluția corectă chiar AICI.

Citește și Iluzia optică pentru oamenii cu IQ de geniu. Găsești fluturele dintre flori în 15 secunde?