Test doar pentru adevăratele genii. Descoperă cine este proprietarul iahtului în doar 7 secunde

de: Ionuț Vieru
07 08. 2024

Testele de inteligență reprezintă o metodă simplă și amuzantă pentru a-ți testa atenția la cele mai mici detalii. Sunt folosite de specialiști pentru a determina IQ-ul unei persoane, iar pe rețelele de socializare se găsesc o mulțime de astfel de teste.

Cine deține iahtul din imaginea de mai sus?

Doar una dintre cele trei persoane este proprietarul iahtului. Trebuie să privești imaginea cu atenție și să fii atent la indicii pentru a descoperi cine este el sau ea, de fapt.

Poate că la prima vedere pare o misiune ușoară, dar adevărata provocare este să găsești răspunsul corect în cel mult 7 secunde. Experții în domeniu iau pun foarte mare accent pe timpul de rezolvare atunci când determină IQ-ul unei persoane.

Chiar dacă doi indivizi au terminat testul în timpul acordat, de regulă, cei care le rezolvă în cel mai scurt timp tind să aibă un coeficient de inteligență mai mare.

În imaginea de mai sus putem vedea trei persoane care poartă un dialog într-un port. Toți sunt apropiați de iahtul parcat, însă doar o singură persoană îl deține, de fapt.

Amintește-ți că ai un timp limită, așa că analizează imaginea cât mai bine, dar și cât mai rapid. Ai descoperit cine deține iahtul? Dacă nu, îți spunem noi.

Dacă te uiți atent, pe iaht, agățat, se află o bluză albastră. Putem observa că, din cele trei persoane, bărbatul din dreapta are pantaloni albaștri, iar bluza lui se află pe iahtul său.

Ce este coeficientul de inteligență?

IQ, prescurtare pentru coeficient de inteligență , este o măsură a capacității de raționament a unei persoane. Pe scurt, ar trebui să evalueze cât de bine poate cineva să folosească informațiile și logica pentru a răspunde la întrebări sau pentru a face predicții.

Testele IQ încep să evalueze acest lucru prin măsurarea memoriei pe termen scurt și lung. De asemenea, măsoară cât de bine pot oamenii să rezolve puzzle-uri și să-și amintească informațiile pe care le-au auzit – și cât de repede.

Testele IQ au fost create inițial în Franța pentru a ajuta la identificarea elevilor care aveau nevoie de ajutor suplimentar la școală.