Test de vedere rapid. Ce literă vezi în imagine, de fapt?

de: Mariana Olteanu
18 10. 2023

Un test de vedere a ajuns viral. În fiecare zi, oameni din toate colțurile lumii încearcă să găsească rezolvarea. Îți poți pune la încercare abilitățile prin intermediul acestui test. Tot ce trebuie să faci este să identifici o literă în imaginea de mai jos. Ce literă ai observat?

Testul de vedere al săptămânii

Testele de inteligență pot spune multe lucruri despre noi. Pe lângă faptul că putem combate plictiseala rapid cu acestea, putem să ne punem la încercare și abilitățile.

Provocarea zilei constă în găsirea literei din imagine. Dificultatea testului va fi dată de cele 36 de cercuri albastre. La prima vedere poate părea simplu, însă, aveți nevoie de concentrare și de atenție. Dacă nu reușiți să-l rezolvați, încercați să priviți imaginea de la distanță. Apelând la acest truc, vî veți da seama unde se află litera ascunsă. Dificultatea acestui test va fi dată și de timp. Pentru a găsi răspunsul corect veți avea la dispoziție doar 5 secunde.

Citește și: Test pentru cei cu vedere bună. Dacă găseşti rapid litera ‘P’ chiar ești un geniu

Rezolvarea testului

Dacă nu ai reușit să găsești litera ascunsă nu ar trebui să te superi. Răspunsul se află în partea stângă a fotografiei. Dacă priviți cu atenție, veți observa că în partea stângă se află litera ”L”. Acesta este format din cercuri albastre, dar puțin mai deschise la culoare.

Citește și: Testul de vedere pentru oamenii cu ochi de vultur. Găsești gogoașa ascunsă din imagine în doar 15 secunde?

Ce pot spune testele de inteligență despre noi

Puțini știu că testele de inteligență nu sunt doar o metodă de a combate plictiseala ci și un instrument. În urmă cu un secol, acestea erau folosite în SUA pentru a identifica candidații ideali pentru armată. Ulterior, acestea au fost folosite și în școlile din Franța pentru a identifica elevii cu nevoi speciale.

Și în prezent acestea sunt folosite. Prin intermediul acestor teste puteți măsura abilități precum rezolvarea de probleme, gândirea analitică, memoria, viteza de procesare a informațiilor și altele. Dacă vreți să vă îmbunătățiți aceste abilități, puteți apela la ajutorul acestor teste.

Mai mult, acestea pot reflecta și nivelul de inteligență al unui individ.  De regulă,  majoritatea oamenilor au un IQ cuprins în jurul valorii de 100. Cel care este considerat a fi peste medie este cel care depășește valoarea de 120.

Citește și: Testul de vedere pentru oamenii cu ochi de șoim. Găsește gândacul din camera bunicii în doar 10 secunde