Test de perspicacitate pentru a treia zi de Paşte. Un pui s-a ascuns printre iepuraşi şi flori. Îl vezi?

de: Ionuț Vieru
07 05. 2024

Începem a treia zi de Paște cu o iluzie optică interesantă care vă va pune în dificultate. Atenția la detalii este o calitate necesară în viața de zi cu zi, iar astfel de teste ne ajută să o perfecționăm.

Găsește puiul din imagine în doar 15 secunde

Rezolvarea iluziilor optice reprezintă cea mai bună modalitate de a-ți pune la încercare abilități de observație. În imaginea de mai sus putem observa tema Paștelui. Mai mulți iepurași colorează ouăle tradiționale, însă în această imagine se află un intrus.

Provocarea este să găsești puiul ascuns în imagine, dar poate că cea mai grea parte este să îl găsești într-un timp scurt de doar 15 secunde. Specialiștii spun că cei care rezolvă testul într-o perioadă de timp cât mai mică au un IQ mai ridicat.

Ai reușit să găsești puiul în timpul acordat? Dacă nu și au trecut cele 15 secunde, încearcă în continuare să-l descoperi. Este un test foarte bun pentru atenția ta la cele mai mici detalii. Pentru cei care l-ați descoperit, felicitări!

Dacă încă nu l-ați găsit, vă spunem noi unde se află. Puiul arată ca un alt ou de Paște și este plasat în partea dreaptă a imaginii.

Ce sunt iluziile optice?

De multe ori, ochii tăi văd lucruri pe care creierul tău nu le înțelege, acestea sunt iluziile optice – imagini care joacă feste ochilor tăi. Pe lângă faptul că sunt distractive, iluziile optice ne ajută să înțelegem mai bine vederea și să demonstrăm cât de strâns conlucrează ochii și creierul nostru.

Oamenii de știință sunt de părere că unele iluzii optice sunt cauzate atunci când informațiile preluate de ochii noștri intră în conflict cu modul în care creierul nostru interpretează aceste informații.

Cu alte cuvinte, iluziile optice apar atunci când ochii noștri trimit informații către creier care ne păcălesc să percepem ceva care nu se potrivește cu realitatea.

Un lucru interesant este originea cuvântului „iluzie”. Poate că nu mulți știu, dar provine din cuvântul latin „illudere”, care înseamnă „a batjocori „.