Test de IQ rapid. În cât timp poţi găsi pisica cu un fes de Moş Crăciun?

de: Andreea Vînătoru
23 12. 2023

În ultima perioadă, iluziile optice au căpătat o notorietate uriașă pe social media. Sunt internauți care s-au ambiționat să rezolve anumite provocări, pentru a-și testa atenția la detalii, dar și îndemânarea. Pentru că mai sunt câteva zile până la Crăciun, vă propunem un test IQ rapid. În cât timp poţi găsi pisica cu un fes de Moş Crăciun?

Găsește rapid pisica mai specială din imagine

În perioada sărbătorilor de iarnă, cei mai mulți români au libere, așa că cea mai bună modalitate de a-și testa abilitățile de observație este să încerce acest puzzle cu tematică de Crăciun. În ultimul timp, pe internet au început să circule tot felul de teste care de care mai interesante. Așadar, ne-am gândit să vă prezentăm în rândurile de mai jos un test IQ, care se pare că le dă bătăi de cap unora dintre internauți.

Unde se află, de fapt, pisica cu fes de Moş Crăciun

Sunteți pregătiți? Iată imaginea dată. În primă fază, veți vedea multe pisici, de diferite culori, dar vă asigurăm că doar o felină este mai specială. Dacă aveți o atenție bună și o vedere pe măsură, nu se poate să nu o distingeți.

Pisica respectivă poartă un fes de Moș Crăciun. Iubitorii de animale de companie cu siguranță o vor descoperi rapid. Conform The Sun, timpul mediu de observare a felinei este de aproximativ 32 de secunde. Ați putut să o găsiți? Unii susțin că au găsit felina în mai puțin de 10 secunde. Trebuie să fiți foarte atent, pentru că pisicile sunt foarte asemănătoare între ele.

Citește și: Test IQ pentru genii. Care este ușa pe care trebuie să iasă bărbatul pentru a fi în siguranță?

Însă, persoanele cu o inteligență peste medie, cu un spirit de observație dezvoltat și cu o atenție mai sporită vor fi capabilie să o depisteze ușor.

Totuși, nu vă demoralizați dacă nu ați observat-o. Testul nu este deloc unul simplu, dar vă venim în ajutor. Dacă încă vă străduiți să o vedeți, răspunsul este încercuit mai jos. Pisica cu fes de Moș Crăciun se află în partea stângă a fotografiei.

Ce sunt testele IQ

IQ-ul reprezintă un punctaj obținut în urma susținerii unor teste standardizate, care sunt concepute pentru a evalua capacitățile mentale ale unei persoane. Aceste teste acoperă domenii precum raționamentul verbal, abilitățile logice și rezolvarea de probleme. Punctajul obținut este apoi raportat la o vârstă cronologică, permițând compararea rezultatelor între diferite categorii de vârstă.

Deși IQ-ul și inteligența sunt strâns legate, ele nu sunt identice. Inteligența este un concept mult mai amplu, referindu-se la abilitățile mentale ale unei persoane, inclusiv învățarea, rezolvarea problemelor și relaționarea cu ceilalți. IQ-ul, pe de altă parte, oferă o evaluare numerică a anumitor aspecte ale inteligenței, dar nu acoperă întregul spectru al abilităților cognitive.

Există o strânsă conexiune între inteligență și IQ (coeficientul de inteligență), cu toate acestea, acestea nu sunt sinonime. Inteligența este un concept vag care descrie abilitățile mentale ale unei persoane, inclusiv capacitatea de a învăța, rezolva probleme și relaționa cu alții. Este un aspect complex, dificil de definit și cuantificat.

Citește și: Test de inteligenţă cum nu ai mai văzut. Toţi îl pot observa pe Moş Crăciun, dar doar cei cu IQ ridicat văd ursul din imagine