Test de IQ pentru începutul săptămânii. Găseşte maimuţa ascunsă în imaginea de la zoo în mai puţin de 7 secunde!

de: Sabina Anastasia
09 10. 2023

Playtech Știri are o nouă provocare pentru tine, sub forma unui test de inteligență distractiv. Ce trebuie să faci astăzi este să identifici maimuța ascunsă în ilustrația de la grădina zoologică. Nu ai tot timpul din lume la dispoziție pentru a rezolva această sarcină, ci doar șapte secunde.

La ce ajută provocările de tipul „Găsiți obiectul ascuns” 

Îți plac testele de inteligență? Astfel de materiale pot să vină sub mai multe forme. Cele pentru copii și adolescenți sub prezentate în moduri mai simpatice, pentru a le face distractive. Este și cazul testului pe care Playtech Știri ți-l va prezenta astăzi și care vine drept o provocare de a găsi un animal ascuns.

Provocările de tipul „Găsiți obiectul/animalul ascuns” fac parte din Scala cognitivă ce evaluează abilitățile de joacă ale celor mici, ca parte a studiilor privind abilitățile lor cognitive, se arată în cercetările efectuate de Maccow, încheiate în anul 2008.

De regulă, în cadrul unor astfel de provocări, copiii trebuie să găsească un obiect ascuns. Prin intermediul testelor de genul acesta, micuții pot să își dezvolte abilitățile cognitive și să le folosească, pe măsură ce cresc, în favoarea lor, spun specialiștii în psihologie.

Unde se ascunde maimuța de la grădina zoologică?

Dacă ești pregătit să dai curs provocării de astăzi, accesează prima imagine încărcată în galeria foto a acestui material. În ea vei putea să observi o grădină zoologică mare, cu mai multe animale. Ce trebuie să faci tu este să identifici locul în care se ascunde o maimuță din complex.

Atenție! Nu accesa a doua imagine din galeria foto până nu rezolvi sarcina ce ți-a fost prezentată, fiindcă în ea vei descoperi chiar răspunsul la problema ta. Dacă ai nevoie de ajutor pentru a descoperi soluția, îți oferim noi un indiciu: analizează zonele din jurul girafelor hrănite de turiști.

Ai reușit să o găsești? Care este răspunsul corect

Nu uita că ai la dispoziție doar 7 secunde pentru a rezolva problema, iar timpul trece foarte repede. Ai reușit să identifici locul în care se ascunde maimuța? Dacă da, poți accesa al doilea material din galeria foto. În el vei observa marcat într-un cerc răspunsul la sarcina pe care a trebuit să o rezolvi.

Te-ar putea interesa și: Cel mai tare test de inteligență. Mută un băț de chibrit ca să corectezi 9-2=8

Ai identificat locul corect în care s-a ascuns animalul mamifer? Maimuța s-a ascuns de ochii turiștilor în tufișurile galbene din partea stângă a imaginii, lângă una dintre girafe.