Test de IQ. Ce greşeală s-a strecurat în imaginea de la birou? Îţi dai seama în 7 secunde?

de: Ionuț Vieru
25 04. 2024

Atenția la cele mai mici detalii este o calitate pe care orice persoană trebuie să o aibă. Dacă doriți să vedeți dacă aveți o atenție foarte bună, v-am pregătit un test IQ foarte interesant.

Găsește greșeala din imagine

Aceste puzzle-uri cu imagini reprezintă o formă interesantă și diferită care testează gândirea critică și abilitățile de rezolvare a problemelor. Testele de acest tip au  potențialul de a spori inteligența și de a îmbunătăți concentrarea.

Majoritatea testelor IQ iau în considerare timpul de rezolvare, unul dintre criteriile pe care specialiștii se bazează atunci când determină coeficientul de inteligență. Toți oamenii rezolvă testele, dar cât de repede?

În același timp, practicarea regulată a unor astfel de provocări ajută la îmbunătățirea abilităților de rezolvare a problemelor și oferă, de asemenea, un antrenament sănătos pentru creier.

Testul de astăzi are același rol. În imaginea de mai sus putem vedea un bărbat care are în fața lui un calendar pe tabletă și alte lucruri pe birou. Poate că totul pare în regulă în această imagine la prima vedere, dar există o greșeală.

Provocarea este de a o găsi în doar 10 secunde. Studiați cu atenție imaginea, dar nu uitați de timpul limită. Timpul începe acum!

Felicitări pentru cei care au reușit să găsească greșeala în timpul alocat! Pentru cei care nu au reușit, vă oferim noi soluția. Dacă vă uitați atent, bărbatul se uită în calendar în la luna august a anului 2018. Așa este în tabletă, dar și în calendarul de pe birou, însă data de pe calculator este 2017.

Care este IQ-ul mediu

IQ-ul reprezintă măsura inteligenței umane exprimată printr-un număr rezultat în urma susținerii unui test standardizat, raportat la vârsta cronologică. Majoritate persoanelor se situează undeva în jurul valorii 100, mai exact 90 – 110.

O valoare de peste 120 este considerată inteligență superioară, iar de la 130 în sus vorbim despre supradotare cognitivă sau geniu, cum spun mulți.

Pe de cealaltă parte, un IQ de 75-85 înseamnă „intelect limitat”, iar un IQ de sub 70 arată existența unui retard în funcționarea cognitivă. Cu toate acestea, nu doar testele IQ determină inteligența unei persoane. Specialiștii mai iau în considerare și inteligența emoțională, de exemplu.