Test de inteligență viral. Ce număr lipsește din tabel? Ești un geniu dacă descoperi soluția în 10 secunde

de: Ioana Bucur
26 07. 2023

Un nou test de inteligență a devenit viral în mediul online. La prima vedere, nu pare deloc dificil, însă cei care acceptă provocarea descoperă că, de fapt, nu este tocmai simplu de rezolvat. Privește cu atenție imaginea din galeria foto de mai sus, îți dai seama ce număr lipsește din tabel? Se spune că doar cei cu o inteligență peste medie pot da răspunsul corect în mai puțin de zece secunde.

Testul de inteligență ce le dă bătăi de cap internauților

Este o provocare pe care nu o pot refuza persoanele care profită de fiecare șansă de a-și testa perspicacitatea, atenția la detalii și viteza de reacție.

La prima vedere, cerința pare cât se poate de simplă, însă în momentul în care vei porni cronometrul, îți vei da seama că nu este deloc ușor să îți dai seama ce număr lipsește din tabelul din galeria foto de mai sus.

Cunoscute și ca teste de IQ, aceste puzzle-uri au fost create în așa fel încât să ofere anumite indicii specialiștilor cu privire la nivelul de inteligență al celor care încearcă să le rezolve.

În ultima vreme, au câștigat tot mai mulți fani în rândul internauților din toate colțurile lumii, devenind, de fapt, un mod plăcut de a ne petrece timpul liber. Cu toate astea, nu trebuie să uităm că sunt și un antrenament excelent pentru creier.

Te-ar putea interesa și: Ai privirea ageră dacă vezi repede al doilea elefant din imagine! Testul face furori

Ești un geniu dacă descoperi soluția în 10 secunde

Cei care au creat acest test susțin că doar persoanele care au o inteligență peste medie pot da răspunsul corect în mai puțin de zece secunde.

Așadar, pornește cronometrul și încearcă să îți dai seama ce calcul trebuie să faci pentru a obține soluția. Răspunsul îl vei găsi în rândurile de mai jos.

Rezolvare:

Pentru a obține numărul ce lipsește din tabelul din prima imagine din galeria foto de mai sus, trebuie doar să faci un calcul simplu. Privește cu atenție tabelul și vei vedea că numărul din a treia coloană de pe fiecare rând este, de fapt, media numerelor din prima și a doua coloană.

  • (5+7)/2 = 6
  • (4+4)/2 = 4
  • (8+2)/2 = 5

Răspunsul corect este 5.

Te-ar putea interesa și: Test IQ pentru cei mai inteligenți oameni. Mută un singur chibrit pentru a rezolva ecuația