Test de inteligenţă special. Mută un singur băţ de chibrit pentru ca rezultatul să fie cel corect. Doar geniile ştiu!

de: Sabina Anastasia
05 11. 2022

Test de inteligenţă special. Dacă ai un nivel de inteligență ridicat, problema pe care ți-o vom prezenta în articolul de astăzi nu ar trebui să-ți ridice probleme. Este vorba despre un simplu calcul matematic, ce implică puțină creativitate. Va trebui să muți un singur băț de chibrit pentru ca rezultatul să fie corect. Foarte puține persoane reușesc să rezolve problema. Tu poți?

Test de inteligenţă special

Îți plac provocările? Dacă da, cu siguranță testul pe care ți-l vom prezenta astăzi va fi pe gustul tău. Dacă ești un fan al testelor de inteligență, de atenție sau a iluziilor optice, ai ajuns la locul potrivit. De această dată îți vom prezenta un test de inteligență mai aparte. Nu se compară cu clasicele tehnici de a testa nivelul IQ-ului unei persoane.

Testul de inteligență de astăzi a devenit viral pe rețelele sociale, unde a stârnit adevărate furori. Mulți internauți nu au reușit să ofere răspunsul corect  la problemă. Procentajul utilizatorilor online care reușesc să soluționeze problema în cauză este foarte mic, spre surprinderea unora.

Din calculele și analizele efectuate până în prezent, 80% dintre persoanele care încearcă să rezolve acest test nu reușesc. Dacă îți plac calculele matematice și ai și puțină creativitate, ar putea să fie floare la ureche pentru tine! Pentru început, accesează primul material încărcat în galeria FOTO a acestui articol.

Atenție! Nu accesa cel de-al doilea material din galerie. În a doua ilustrație ai deja prezentat răspunsul la problemă. Încearcă să nu-ți furi singur căciula. Dacă testul ți se va părea prea complicat, vei putea să consulți al doilea material oricând.

Mută un singur băţ de chibrit pentru a obține rezultatul corect

În cadrul testului de față, se dă următorul enunț: 7 = 1. Propoziția matematică este, așa cum bănuiești deja, falsă. Analizează cu atenție prima imagine din galeria FOTO. Ce trebuie să faci tu este să muți un băț de chibrit pentru a transforma propoziția într-un calcul matematic adevărat.

Ce trebuie să schimbi la „7 = 1”, așa cum este propoziția expusă în prima imagine din galerie, pentru a obține un calcul corect din punct de vedere matematic? Această problemă a fost subiect de dezbatere în multe licee și chiar universități. Deși calculul este extrem de simplu, 80% dintre elevi și studenți nu au reușit să-l deslușească.

Ai reușit să găsești operațiunea matematică de care ai nevoie pentru a valida propoziția? Trebuie să muți doar un singur băț de chibrit. Ei bine, calculul la care ar fi trebuit să ajungi, așa cum arată și cea de-a doua imagine din galeria FOTO este: radical din 1 = 1.