Test de inteligență pentru oamenii geniali din Mensa. Doar 2% dintre oameni răspund corect la toate întrebările

de: Sabina Anastasia
18 11. 2023

Playtech Știri are o nouă provocare pentru tine: un test de inteligență pe care persoanele din Mensa îl rezolvă fără niciun fel de dificultate. Se spune că doar două procente din populația obișnuită răspunde corect la toate întrebările. Ești un geniu dacă reușești să o faci și tu!

Test de inteligență Mensa

Dacă îți plac provocările, ai ajuns la locul potrivit. Playtech Știri îți prezintă un test Mensa pe care doar 2 la sută dintre oameni reușesc să îl rezolve corect. Ce trebuie să faci este să răspunzi la toate cele șapte întrebări. Ia-le pe rând și nu încerca să trișezi.

Ai auzit despre societatea Mensa? Din ea fac parte persoanele care prezintă un nivel de inteligență foarte ridicat. Se spune că cei cu IQ de la 98 în sus fac parte din această organizație. Mulți oameni nu pot să rezolve corect sarcinile pe care le efectuează membrii societății Mensa.

Chiar dacă nu faci parte din Mensa, testul de inteligență de astăzi este o modalitate bună de a-ți verifica abilitățile cognitive. Ia o foaie de hârtie și un pix și dă tot ce ai mai bun pentru a răspunde la întrebările ce ți le vom prezenta în rândurile de mai jos.

Citește și: Test IQ pentru genii. 8 din 10 români știu să rezolve corect imaginea

7 întrebări la care trebuie să răspunzi

Întrebarea 1. Care este numărul de patru cifre în care prima cifră este o cincime din ultima, iar a doua și a treia cifră sunt ultima cifră înmulțită cu 3? (Indiciu: suma tuturor cifrelor este 12.)

Întrebarea 2. Ana a mers în vizită la Ion. Ion este singurul soț al soacrei Anei, singura fiică a singurei fiice a soțului. Ce relație are Ion cu Ana?

Întrebarea 3. Anei îi plac prăjiturile, dar nu torturile. Îi place carnea de berbecuț, dar nu cea de miel. Îi plac dovleceii, dar nu bostanii. Urmând aceeași regulă, ce îi plac Anei: cireșele sau perele?

Întrebarea 4. Într-o cursă efectuată pe jos, Andrei nu a fost nici primul, nici ultimul. Ana l-a bătut pe Andrei. Andrei l-a bătut pe Marius. Cristi nu a fost nici primul, nici ultimul. Cristi a bătut-o pe Maria. Andrei l-a bătut pe Cristi. Cine a fost pe ultimul loc la cursă?

Întrebarea 5. Care este numărul care este cu unu mai mult decât o zecime dintr-o cincime dintr-o jumătate din 4.000?

Întrebarea 6. Găsește numărul care completează cel mai bine următoarea secvență: 1 2 4 7 11 ? 22.

Întrebarea 7. Marian a cumpărat patru portocale și trei lămâi cu 90 de cenți. A doua zi, a cumpărat trei portocale și patru lămâi cu 85 de cenți. Cât a costat fiecare lămâie și portocală?

Citește și: Băiatul care i-a depășit pe Einstein și Stephen Hawking. La doar 11 ani și-a surprins părinții și profesorii

Răspunsurile corecte la testul Mensa

  • Întrebarea 1. 1.155
  • Întrebarea 2. Copilul Anei
  • Întrebarea 3. Cireșe
  • Întrebarea 4. Maria
  • Întrebarea 5. 41
  • Întrebarea 6. 16
  • Întrebarea 7. O portocală costă 15 cenți, o lămâie costă 10 cenți