Test de inteligență facil. Ce cuvânt formează toate literele din imagine?

de: Bișinicu Andreea
13 03. 2022

Un nou test de inteligență face ravagii pe rețelele sociale. Internauții se chinuie de câteva zile să rezolve problema și să formeze un cuvânt din toate literele ce apar în imagine. Care este soluția corectă? Tu te-ai prins cum se face? Testează-ți acum raționamentul verbal.

Cel mai simplu test de inteligență

Una dintre cele mai facile și rapide metode prin care oamenii își pot verifica IQ-ul, coeficientul de inteligență, este prin formarea unor cuvinte dintr-o înșiruire dată de litere.

Unul dintre cele mai simple teste de inteligență a devenit viral pe rețelele sociale, iar internauții încearcă să-i dea de cap acestei probe cu 9 litere, aparent ușoare.

Tot ce trebuie să faci este să formezi un cuvânt folosind toate cele 9 litere a, e, o, m, c, p, t, n, l. Deși multe persoane sunt tentate să alcătuiască mai multe cuvinte scurte, răspunsul corect presupune o singură soluție.

Persoanele cu un coeficient de inteligență ridicat o pot rezolva într-un singur minut, iar cuvântul corect este CLEPTOMAN. Dacă ai reușit să găsești soluția, atunci te bucuri de o inteligență peste medie și ai un vocabular bogat.

Pentru cei care sunt pasionați de asemenea teste de logică, aceștia pot încerca să răspundă la câteva dintre întrebările de mai jos.

Întrebări de logică:

  1. Un pix şi un caiet costă în total 5.57 de lei. Caietul costă cu 5.06 de lei mai mult decât pixul. Cât costă pixul?
  2. Dacă durează cinci minute pentru ca 5 maşinării să realizeze cinci piese, cât durează ca 100 de maşinării să realizeze 100 de piese?
  3. Pe un lac se află o zonă cu nuferi. În fiecare zi, zona îşi dublează mărimea. Dacă sunt necesare 48 de zile pentru ca întreaga zonă de nuferi să acopere întregul lac, de cât timp este nevoie pentru ca zona de nuferi să acopere jumătate din lac?

Răspunsuri corecte:

  1. Costă 0,25 lei (Caiet+Pix=X+(X+5,06)=5,57, 2X+5,06=5,57, 2X=0,51 deci X=0,255)
  2. Răspunsul corect este de 5 minute – Mulți ar fi tentați să spună 100 de minute. Din fericire, nu va dura atât de mult. Din întrebare, putem determina că durează exact 5 minute pentru ca o mașină de widget-uri să creeze 1 widget. Prin urmare, ar dura 5 minute pentru a crea 100 de widget-uri din 100 de mașini de widget-uri.
  3. 47 de zile. Chiar dacă tu crezi că răspunsul corect este 24, de fapt zona acoperită de nuferi se dublează zilnic. În concluzie, ar fi necesară o singură zi ca peticul de nuferi să se întindă de la jumătatea lacului către întreaga suprafață a apei.