Test de inteligență. Ce pahar trebuie să muți ca să obții ordinea din imagine?

de: Bișinicu Andreea
14 04. 2022

Cele mai ingenioase teste de inteligență îți pun mintea la contribuție. Ce pahar trebuie să muți, pentru a obține soluția corectă? Tu te-ai prins cum face? Iată câteva dintre cele mai interesante probleme de logică și teste IQ care au devenit virale pe rețelele sociale.

Cele mai simple teste de inteligență

Dacă te-ai plictisit și simți nevoia să faci ceva amuzant, care să te și stimuleze intelectual, poți încerca să rezolvi câteva dintre cele mai tari teste de inteligență, viralizate în mediul online.

La finalul articolului, vei afla ce IQ ai, în funcție de câte răspunsuri corecte ai avut. Să pornim la drum, dacă te simți pregătit.

În primul test, dacă privești imaginea de mai jos cu mare atenție, îți poți da seama în care pahar se află cea mai mare cantitate de apă. Rezolvarea se găsește AICI.

Care pahar are cea mai multa apa

Următorul test este puțin mai solicitant. Cum trebuie mutate paharele, pentru a obține ordinea corectă? Ți-ai dat seama? Răspunsul corect se găsește AICI.

Mutati paharele in ordinea corecta

În imaginea de mai jos ai câteva bile pe care trebuie să le aranjezi, în așa fel încât să răstorni triunghiul. Cum procedezi? Soluția se află AICI.

Cum se rezolva urmatoarea problema

Ți-ai dat și tu seama câte cuburi sunt în imaginea de mai jos? Ei bine, iată AICI răspunsul corect!

Cate cuburi numeri in poza

Trecând la un alt tip de test de inteligență, ai descoperit care este greșeala din înșiruirea de cifre și numere de mai jos? Soluția corectă este AICI.

Gaseste greseala din imagine

Testele care îți cer să muți unul sau două bețe de chibrituri sunt printre cele mai populare. Iată un astfel de exemplu, unde trebuie să muți 2 bețe pentru a forma 2 pătrate. Știi cum se face? Răspunsul corect este AICI.

Cum obtii 2 patrate prin mutarea a doua bete de chibrit

Pentru cei care sunt pasionați de anagrame, iată o problemă care îți pune imaginația la muncă. Se dau următoarele litere. Care este soluția ce reiese? Răspunsul corect este AICI.

Ce cuvinte reies din aceasta insiruire

În imaginea de mai jos, sunt prezentate 4 posibile soluții. Ce număr trebuie să urmeze în înșiruirea dată? Răspunsul corect se află AICI.

Ce numar urmeaza in seria din imagine

Pentru gurmanzi și nu numai, iată un test de logică și matematică. Dacă 5 bucătari gătesc 27 de fripturi în 60 de minute, câte fripturi sunt preparate de 15 chefi în 40 de minute? Răspunsul corect este AICI.

Care este numarul corect de fripturi

Iată o problemă simplă de matematică. Care este soluția ecuației de mai jos? Răspunsul corect este AICI.

O problema simpla de matematica

La finalul acestui joc, tot ce îți rămâne de făcut este să-ți calculezi IQ-ul astfel:

  • IQ peste 130 – dacă ai răspuns corect la toate cele 10 întrebări
  • IQ peste 120 – dacă ai răspuns corect la 9 întrebări
  • IQ peste 110 – dacă ai răspuns corect la 8 întrebări
  • IQ peste 100 – dacă ai răspuns corect la 7 întrebări
  • IQ sub 100 – dacă ai răspuns corect la 6 întrebări