Test de inteligență. Ce băț de chibrit trebuie să muți pentru ca exercițiul să fie corect?

de: Bișinicu Andreea
08 05. 2022

Testele de inteligență au devenit extrem de populare în mediul online, în ultima perioadă. Abilitățile de gândire abstractă sunt la mare căutare, iar internauții se luptă să găsească cele mai rapide soluții. Cât de bine crezi că te pricepi la testele cu mutatul bețelor de chibrit? Verifică mai jos.

Mută un chibrit pentru a rezolva ecuația matematică

Testele de inteligență au împânzit internetul, în ultimele luni, iar utilizatorii se întrec pentru a rezolva cât mai repede toate problemele matematice și chestiunile propuse de logică.

Atunci când vine vorba de cele mai simple teste IQ, cele mai căutate sunt enunțurile care presupun mutarea unor bețe de chibrit pentru a soluționa anumite ecuații. Testul de mai jos, de exemplu, necesită să muți un singur băț, pentru ca ecuația să fie corectă.

Ei bine, după cum poți observa mai sus, în testul afișat se dă enunțul 11 + 10 = 1, ceea ce este incorect. Tot ce trebuie să faci este să muți un singur băț de chibrit, dintr-o parte într-alta, pentru a găsi soluția corectă. Rezolvarea este AICI.

 

Citește și Test de inteligență. Ce pahar trebuie să muți ca să obții ordinea din imagine?

Privește cu atenție pătratul format din chibrituri de mai sus. Trebuie cumva să muți locul a două bețe, astfel încât să obții, în total, 7 pătrate. Dacă nu ți-ai dat seama care este soluția, poți verifica răspunsul corect AICI.

Mai departe, trebuie să muți doar 3 chibrituri pentru ca peştişorul din imaginea de mai sus să poată înota în direcţia opusă. Te-ai prins cum se face? Soluția corectă este AICI.

Pe lângă testele de inteligență, internauții sunt captivați și de numeroasele iluzii optice devenite virale, mici experimente menite să le testeze capacitățile de observație și comprehensiune.

Cel mai ușor test de inteligență presupune să identifici câte cifre observi în imaginea de mai sus. Răspunsul corect este 10 cifre, acestea fiind 0, 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9. Dacă nu ți-ai dat seama de felul în care se rezolvă problema și ție nu ți-au ieșit toate cifrele la numărătoare, iată AICI răspunsul corect.