Test de inteligență. Câte patrulatere sunt, de fapt, în această imagine?

de: Ștefan R. Apostol
03 05. 2022

Nu de puține ori ne-am pus întrebarea la ce ne ajută testele de inteligență. Dacă ne referim la elevi, de pildă, un copil poate avea rezultate slabe la școală din motive necunoscute de către un profesor sau un psiholog școlar. Un test de inteligență poate dezvălui informații valoroase despre abilitățile cognitive care îl ajută pe profesor să ajute copilul să își dezvolte întregul potențial. Aceeași definiție, păstrând proporțiile, ne poate ajuta și pe noi, ceilalți, în a ne descoperi abilitățile cognitive.

Importanța testelor de inteligență

De la primele evaluări folosite de Alfred Binet pe copiii francezi și până la numeroasele teste care au apărut și au evoluat de atunci, testarea IQ sau „coeficientul de inteligență” a devenit o modalitate obișnuită de măsurare a potențialului intelectual și de identificare a zonelor mai slabe care au nevoie de sprijin.

Cu toate acestea, există controverse legate de testarea IQ-ului din cauza incapacității sale de a surprinde alte puncte forte umane, cum ar fi caracterul, motivația, creativitatea și abilitățile de gândire rațională. De asemenea, atunci când copiii sunt testați, comportamente care nu au legătură cu inteligența, cum ar fi oboseala sau foamea, pot face ca rezultatele să fie inexacte. Cu toate acestea, evaluarea aspectelor legate de funcționarea cognitivă a unei persoane oferă încă multe beneficii.

Test de inteligență. Rezolvă imaginea de mai jos

Un astfel de test de inteligență vi-l propunem în cele ce urmează. Nu trebuie să vă grăbiți în a da răspunsul imediat. Aveți timp de gândire, maxim 60 de secunde. Deși pare puțin, dacă aveți dezvoltată vederea în spațiu, acest test va fi floare la ureche. În orice caz, la final veți găsi și răspunsul corect.

„Câte patrulatere vezi” este un puzzle care face înconjurul rețelelor de socializare Acesta presupune ca oamenii să răspundă la numărul de pătrate pe care le văd în imaginea dată mai jos. Vedeți mai jos imaginea puzzle-ului. În acest puzzle, cineva trebuie să afle tot numărul de patrulatere pe care le poate vedea în această imagine:

Test de inteligență. Rezolvă imaginea

Rezolvare test de inteligență

După cum ați putut observa, în imagine aveți patru variante de răspuns la acest test de inteligență. Dacă nu ați găsit răspunsul corect, vi-l spunem noi.

Răspunsul corect la acest test de inteligență este punctul c), adică în imagine sunt 7 patrulatere.

Nu vă impacientați. Dacă nu ați găsit răspunsul, nu înseamnă nimic, dar asta nu vă împiedică să încercați și alte teste, pe care le puteți găsi aici.