Test de inteligență. Cât fac 1+1-1×1:1+1, de fapt? Un elev de clasa a treia știe rezolvarea

de: Bișinicu Andreea
18 04. 2022

Testele de inteligență cu probleme matematice au devenit, recent, virale pe rețelele sociale, iar internauții se întrec în răspunsuri și găsirea soluțiilor corecte, în mai puțin de 60 de secunde. În imaginea de mai sus se dă o problemă a unui elev de clasa a treia. În cât timp o poți rezolva?

Cum se rezolvă testul de inteligență pentru clasa a treia

Testele IQ ce se bazează pe rezolvarea unor probleme de matematică reprezintă o reală provocare pentru internauți. Testul de mai sus presupune să respecți ordinea operațiilor. Mai ții minte cum se face?

Tot ce trebuie să faci este să începi, prima dată, să rezolvi operațiile de înmulțire și împărțire. Apoi, vei trece la cele de adunare și scădere, iar, la final, vei descoperi răspunsul corect.

Astfel, din 1+1-1×1:1+1 vom rezolva, prioritar, 1×1:1 = 1. Mai departe, vom soluționa 1+1-1+1. Răspunsul corect al ecuației matematice de gradul 1 este 2. Soluția se regăsește și AICI.

Problema de clasa a treia pe care multi nu stiu sa o rezolve

Coeficientul de inteligență reprezintă un concept și un scor derivat din diferite teste standardizate prin care se încearcă măsurarea inteligenței.

Citește și Test de inteligență. Ce pahar trebuie să muți ca să obții ordinea din imagine?

Motivul principal pentru care au fost inventate testele de inteligență

Coeficientul mediu al unui om este de 100, iar cel mai mare cunoscut astăzi este al unui om ce a depășit 240 la un astfel de test. Primele teste psihometrice de măsurare a inteligenței au fost puse la punct de Alfred Binet la începutul secolului al XX-lea.

Testele IQ au fost inventate, pentru prima dată, la începutul secolului al XX-lea. Mai exact, în anul 1905, psihologul francez Alfred Binet (1857 – 1911) a folosit diverse testări și probleme de logică pentru a identifica minorii care aveau nevoie de ajutor cu îndeplinirea activităților şcolare.

Specialistul era de părere că rezultatul scăzut la aceste teste de inteligență nu reprezenta o incapacitate de a învăţa, ci mai degrabă un indiciu că adulții trebuie să le dedice mai mult timp celor mici, în încercarea lor de a desluși tainele dedicarea unui timp mai îndelungat studiului.

Testele de inteligență sunt folosite, în ziua de astăzi, pentru a-ți pune mintea la contribuție și pentru a studia cât de atent ești la detalii, cum stai cu logica și cât de repede te poți gândi la soluția corectă.