Test de inteligenţă aparte. Un obiect nu are ce căuta în această imagine! Îţi dai seama care?

de: Ștefan R. Apostol
22 02. 2024

Dacă nu ți-ai băut cafeaua de dimineață, dar simți nevoia unui imbold, îți propunem acest test de inteligenţă aparte, și cu siguranță te vei învigora. Va trebui să-ți pui mintea la contribuție și să descoperi care este obiectul care nu are ce căuta în această imagine. Baftă!

Începe-ți dimineața cu un test de inteligenţă aparte

Genul acesta de teste nu fac altceva decât îți testează gândirea critică și abilitățile de rezolvare a problemelor. Aceste provocări au potențialul de a stimula inteligența și de a îmbunătăți concentrarea. Cele mai frecvente tipuri de teste implică găsirea unei greșeli, rezolvarea unui cod sau descoperirea obiectului ascuns într-o imagine. Practicarea regulată a unor astfel de provocări ajută la îmbunătățirea abilităților de rezolvare a problemelor și oferă, de asemenea, un antrenament sănătos pentru creier.

Găsește soluția la: Iluzia optică a săptămânii. Toți văd mașinile din trafic, dar care are pană? Dă răspunsul corect în 18 secunde

Puzzle-urile sunt o activitate excelentă pentru familie sau chiar o distracție individuală. Fie că alegeți să rezolvați un puzzle de 1000 de piese, cuvinte încrucișate sau chiar un cub Rubik, toate acestea vă vor stimula creierul. Popularitatea puzzle-urilor în era digitală de astăzi vine cu o poveste care merge mult înapoi în istorie.

Descoperă care este obiectul care nu are ce căuta în imagine

În imaginea de mai jos, pot fi observate diferite obiecte. Un obiect este diferit de restul din imagine, iar provocarea din acest test de inteligență aparte este de a-l identifica în 10 secunde. Acest puzzle îți va testa atenția la detalii. Timpul tău începe acum, așa că, privește imaginea și studiază-o cu atenție.

Ai identificat obiectul ciudat? Grăbește-te, deoarece timpul se scurge. Studiază cu atenție imaginea, s-ar putea să fii foarte aproape de a-l identifica.

Rezolvă și: Iluzia optică perfectă pentru Dragobete. Găseşte prăjiturica din imaginea cu ursuleţi şi inimioare!

Felicitări cititorilor care au identificat obiectul ciudat. Cei care nu au reușit pot citi mai jos pentru a afla soluția.

Care este soluția la acest test de inteligenţă aparte

Obiectul ciudat din imagine (vezi galeria pentru soluție) este o farfurie și este diferit, deoarece toate celelalte obiecte sunt legate de sport. Dacă ți-a plăcut testul acestei dimineți, este foarte important să știi că genul acesta de teste are și câteva beneficii surprinzătoare pentru creierul tău, așa că citește mai departe și află care sunt acestea.

Beneficiile surprinzătoare ale puzzle-urilor pentru creierul tău

Tipurile și varietățile de puzzle-uri sunt nesfârșite, din care se poate alege. Cu toate acestea, nu există nicio îndoială că puzzle-urile sunt incredibil de benefice atât pentru copii, cât și pentru adulți, datorită abilităților fizice și cognitive ale creierului pe care le ajută să le dezvolte. Iată câteva beneficii surprinzătoare ale puzzle-urilor pentru creierul tău.

  1. Este un exercițiu mental: Rezolvarea puzzle-urilor este un exercițiu excelent pentru creier, deoarece valorifică la maximum partea dreaptă și partea stângă. Partea dreaptă controlează creativitatea, emoțiile și gândirea intuitivă, în timp ce partea stângă a creierului este logică, obiectivă și metodică.
  2. Îmbunătățește raționamentul vizual-spațial: Atunci când trebuie asamblat un puzzle, mintea ta se uită la o imagine de ansamblu. Raționamentul despre spațiu și despre cum să manipulezi obiectele este o parte esențială a vieții de zi cu zi, cum ar fi navigarea pe o stradă aglomerată, asamblarea mobilei sau chiar încărcarea mașinii de spălat vase.
  3. Dezvoltă atenția la detalii: Atunci când rezolvați un puzzle și dacă piesele sunt similare, trebuie să acordați o atenție sporită chiar și celor mai mici detalii și să observați diferențele de culori sau forme care vă pot ajuta să completați puzzle-ul. Această capacitate de a surprinde micile detalii poate fi de ajutor în toate aspectele vieții, mai ales la locul de muncă.
  4. Întăriți memoria: Rezolvarea puzzle-urilor și a altor jocuri de puzzle întărește conexiunile neuronale și crește construirea de noi conexiuni. Acest lucru crește viteza mentală și gândirea de procesare. Atunci când îți exersezi creierul în stocarea informațiilor, ajută la menținerea și îmbunătățirea memoriei.
  5. Creșteți IQ-ul: Un studiu a fost realizat de Universitatea din Michigan, care a fost condus de Dr. Susanne Jaggi, a constatat că investirea a 25 de minute pe zi în rezolvarea de puzzle-uri și ghicitori vă poate crește IQ-ul cu 4 puncte.

 

Vezi rezolvarea la: Testul de inteligenţă pentru dimințile tale. Există un animal intrus în imagine, poţi să îţi dai seama care este?

Astea sunt doar o parte din beneficiile pe care le pot aduce creierului. Așa că, te invităm să rezolvi și alte asmenea teste și, de ce nu, să-ți dezvolți și mai mult abilitățile.