Test de geniu. Mută trei beţe de chibrit pentru a obţine două pătrate. Doar 1 din 100 de persoane reuşeşte

de: Bișinicu Andreea
21 10. 2022

Testele de perspicacitate au devenit extrem de populare în mediul online, în ultimele luni. Internauții se întrec, de fiecare dată, pentru a rezolva cele mai dificile puzzle-uri, iluzii optice și teste de atenție. Problemele ce implică soluționarea unor ipoteze cu bețe de chibrit sunt foarte căutate. Verifică și tu cum poți rezolva testul de mai sus.

Cum trebuie să muți bețetele de chibrit pentru a rezolva testul

Una dintre cele mai tari probleme de logică se bazează pe ecuații matematice si puzzle-uri cu bețe de chibrit. De exemplu, unul dintre cele mai complexe teste de atenție pornește de la un pătrat în care se afla așezate mai multe bețe de chibrit.

Tot ce trebuie să faci este să muți trei chibrituri în așa fel încât să obții două pătrate. Crezi că poți rezolva acest mic puzzle în mai puțin de 15 secunde? La prima vedere, ai spune că acest test de inteligență este foarte ușor de rezolvat, însă este mult mai greu decât pare.

Pentru a rezolva puzzle-ul, trebuie să iei cele trei bețe din interiorul pătratului cel mare și să le muți în stânga ecranului, unde începe forma geometrică. Mai exact, potrivit soluției de AICI, ești obligat să poziționezi cele trei chibrituri pentru a forma un pătrat mai mic.

Citește și Mută un singur băț de chibrit pentru a obţine un pătrat. Ai la dispoziţie doar 15 secunde

La ce folosesc testele de perspicacitate

Important de reținut este că genul acesta de teste de atenție și iluzii optice sunt folosite, în special, pentru a testa capacitatea de concentrare și creativitatea celor mici, la grădiniță și în școala generală.

Aceste puzzle-uri îți antrenează imaginația și gândirea logică, dar mai ales atenția la detalii. Experții recomandă ca părinții să facă des joculețe de acest gen cu ei.

De asemenea, aceste provocări reprezintă o modalitate distractivă și utilă pentru a te destinde într-o seară de vineri alături de prieteni și familie.

Mai mult de atât, cercetătorii susțin că internauții care rezolvă aceste probleme în mai puțin de 15 secunde se bucură de un IQ peste media globală.

Citește și Testul săptămânii. Mută două beţe de chibrit pentru a forma trei triunghiuri. E mai simplu decât crezi!