Tentativă de asasinare la adresa lui Donald Trump! Cum a încercat o femeie să îl omoare pe președinte

Tentativă de asasinare la adresa lui Donald Trump! Cum a încercat o femeie să îl omoare pe președinte

Presa americană a publicat în acest weekend materiale ample despre o tentativă de asasinat asupra lui Donald Trump. Presa americană vorbește despre interceptarea unui pachet conținând otravă înainte de a ajunge la Casa Albă.

Tentativă de asasinare la adresa lui Donald Trump

Pachetul cu pricina era o scrisoare cu ricină care a fost adresat președintelui american Donald Trump. Pachetul a fost interceptat înainte de a ajunge pe masa președintelui. Scrisoarea a fost descoperită la o unitate de screening pentru e-mailurile de la Casa Albă la începutul acestei săptămâni, au spus oficialii.

Tentativă de asasinare la adresa lui Donald Trump! Cum a încercat o femeie să îl omoare pe președinte
Donald Trump a scăpat de o tentativă de otrăvire

Ei au spus că o substanță găsită în interiorul plicului a fost identificată ca ricină, o otravă găsită în mod natural în boabele de ricin. Administrația Trump nu a comentat încă rapoartele

„În acest moment, nu există o amenințare cunoscută pentru siguranța publică”, a declarat FBI sâmbătă celor de la CNN.

Cum a încercat o femeie să îl omoare pe președinte

Biroul Federal de Investigații (FBI) și Serviciul Secret investighează de unde provine pachetul și dacă au fost trimise altele prin sistemul poștal al SUA. Un oficial a declarat pentru New York Times că anchetatorii cred că pachetul a fost trimis din Canada. Rapoartele spun că prezența ricinei a fost confirmată după testele efectuate de FBI. Poliția regală canadiană (RCMP) a declarat sâmbătă că lucrează cu FBI pentru a investiga „scrisoarea suspectă trimisă la Casa Albă”.

Autoritățile americane au confirmat duminică o arestare în legătură cu plicul adresat președintelui Donald Trump. Suspectul era o femeie care purta o armă când a fost arestată de autorități, potrivit rapoartelor mass-media americane.

Tentativă de asasinare la adresa lui Donald Trump! Cum a încercat o femeie să îl omoare pe președinte
Plicul ar fi ajuns la Casa Albă prin poșta canadiană

„Pot confirma că s-a făcut o arestare la Peace Bridge din Buffalo, New York”, a declarat pentru AFP ofițerul de supraveghere al Vamelor și Protecției Frontierelor, Aaron Bowker, referindu-se la podul care leagă Canada de statul american New York.

Mass-media americană a raportat sâmbătă că autoritățile au interceptat un plic cu ricin adresat lui Trump. Un oficial guvernamental care nu a fost autorizat să vorbească în această privință a declarat pentru AFP că luni ar fi programată o înfățișare în instanță.

Ce este ricina, substanța găsită în plic

Ricina este produsă prin prelucrarea boabelor de ricin. Este o substanță letală care, dacă este înghițită, inhalată sau injectată, poate provoca greață, vărsături, sângerări interne și, în cele din urmă, insuficiență a organelor. Nu există antidot cunoscut pentru ricină.

Dacă o persoană este expusă la ricină, moartea poate avea loc în decurs de 36 până la 72 de ore, în funcție de doza primită, potrivit Centrului SUA pentru Controlul și Prevenirea Bolilor.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI