Temperaturi de vară în plină toamnă. Vor fi peste 32 de grade, zonele în care vremea o ia razna

de: Mariana Olteanu
19 10. 2023

În timp ce în alte regiuni, termometrele au indicat temperaturi cu minus, în altele, acestea au indicat temperaturi de vară. Nici în următoarele zile nu scăpăm de acestea. Astfel, că sunt așteptate valori termice de 30 de grade. În ce regiuni se vor resimți acestea?

Vremea se încălzește

Vremea continuă să ne surprindă cu temperaturi ridicate. Astfel, începând de astăzi, vremea va intra într-un proces de încălzire puternică. Meteorologii vin și cu explicația. Potrivit acestora, un ciclon atlantic puternic, aflat într-o poziție neobișnuit de sudică va influența temperaturile.

În cursul zilei de astăzi sunt așteptate câteva înnorări și ploi în jumătatea nordică a țării. Însă, ușor, ușor vremea se va însenina. Vineri, la prânz, sunt așteptate temperaturi cuprinse între 22 și 28 de grade.

Citește și: Inversiune termică. Prognoza meteo actualizată: vremea se încălzește din nou. Ce temperaturi avem până pe 31 octombrie

Prima dimineață cu ger în depresiuni

În timp ce în alte regiuni s-au înregistrat temperaturi ridicate, în altele valorile termice au fost unele scăzute. În această dimineață, s-au înregistrat temperaturi cuprinse între minus 2 grade și minus 10 grade.

-10 grade Miercurea Ciuc
-6 grade Joseni
-6 grade Poiana Stampei
-5 grade Topliţa
-5 grade Făgăraș
-5 grade Obârșia Lotrului
-3 grade Rădăuţi
-3 grade Negrești
-2 grade Bacău

Citește și: Vremea se schimbă iar. Meteorologii ANM, anunț despre valul de aer polar care a lovit România

Nopți și zile de vară în plină toamnă

Și temperaturile din cursul nopții și ale dimineții vor fi neobișnuit de calde. Termometrele vor indica temperaturi de vară în vestul țării, dar și în multe zone deluroase, datorită norilor și vântului destul de puternic dinspre sud și sud-vest.

Sâmbătă, 21 de octombrie este de așteptat să fie cea mai caldă zi din octombrie. În acea zi, valorile termice vor fi cuprinse între 25 și 26 de grade în cea mai mare parte a țării. În regiunile din Muntenia este posibil ca temperaturile să fie o idee mai ridicate. Este posibil ca în București, în sud-estul Olteniei, în Dobrogea și în zonele de câmpie din Moldova, la prânz, temperaturile să fie cuprinse între 27 – 30 de grade.

Un record de temperaturi se va înregistra în sudul extrem al Românei, unde sunt posibile și maxime ceva mai ridicate, de până la 31 – 32 de grade. Duminică, temperaturile vor scădea treptat. Cu toate acestea, temperaturile se vor menține ridicate în mai multe zone.

Citește și: Zăpadă de 15 centimetri, în România. Zona în care iarna şi-a intrat deja în drepturi, imaginile sunt de vis