Temperatura din mașina de spălat care îți reduce consumul de curent cu 50%. Vei plăti mai puțini bani
La ce temperatură trebuie să îți programezi mașina de spălat, de fapt. Dacă ții cont de acest detaliu important, consumul la curent ți se va reduce la jumătate, prin urmare vei plăti mai puțini bani pe facturi. Iată ce trebuie să știi.
Temperatura din mașina de spălat care îți reduce consumul de curent cu 50%
Facturile la energie electrică sunt motiv de îngrijorare pentru români, iar prețurile facturilor care au atins cote record cresc și mai mult nevoia necesitatea de a economisi. Un simplu gest te poate ajuta să faci economie la factura energiei electrice, iar acesta constă în setarea apei atunci când introduci hainele la spălat. Prin acest gest, consumul mașinii tale de spălat se va reduce la jumătate.
Organizația Consumatorilor și Utilizatorilor (OCU) a indicat temperatura la care ar trebui să programezi mașina de spălat. Organizația avertiza, de altfel, încă de la începutul anului, o creștere a prețului energiei electrice.
„Asistăm la cea mai mare creștere de la an la an a prețului energiei electrice din ultimii ani“, indica Organizația Consumatorilor și Utilizatorilor (OCU), într-un raport privind posibilele repercusiuni ale conflictului din Ucraina asupra facturii.
Recomandări în ce privește folosirea mașinii de spălat
Prin urmare, o economie în ce privește consumul energiei electrice este de interes, mai ales în această perioadă de sezon rece. Utilizarea mai inteligentă a aparatelor casnice este una dintre metodele de a face această economie.
În acest sens, organizația a publicat și o serie de sfaturi despre cum să economisești folosind mai bine aparatele, iar un aspect vizează mașinile de spălat, dispozitiv extrem de utilizat și considerat, totodată, și cel mai mare consumator de energie, după frigider.
Astfel, recomandările generale în ce privește utilizarea mașinii de spălat vizează folosirea programelor scurte și spălarea cu apă rece a hainelor, întrucât 80% din cheltuială provine din încălzirea apei.
Organizația a recomandat deci spălarea rufelor la 40ºC în loc de 60ºC, pentru a economisi până la 55% energie. Apoi, dacă este posibil, hainele trebuie uscate la aer. Dacă hainele sunt introduse în uscător, acestea trebuie să fie scurse bine și scoase ușor umede, pentru a economisi energie la călcatul lor.
Orașul din România cu cele mai mai facturi la căldură
Facturile la căldură sunt un alt subiect de îngrijorare printre români, mai ales că se apropie cu pași repezi sezonul rece. Astfel, românii care locuiesc în Constanța vor fi cei mai afectați, orașul fiind campionul facturilor mari la căldură.
Administratorii de bloc aşteaptă un preţ de peste o mie de lei al gigacaloriei, în contextul în care aici energia termică este cea mai scumpă din ţară, iar subvenţia din partea Primăriei este limitată. Însă nici bucureștenii nu sunt prea liniștiți, întrucât prețul gigacaloriei va crește pentru prima dată în ultimii 10 ani, iar creșterea va fi de 100 de lei.