Televizoarele pe care Netflix nu va mai funcţiona din aprilie. Anunţul făcut de companie, mulţi au aceste dispozitive
Netflix este unul dintre cele mai cunoscute servicii de streaming disponibile, în mare parte pentru că poate fi utilizat pe aproape orice dispozitiv de streaming. Dar pentru unii oameni, această facilitate va dispărea începând cu luna aprilie.
Anunțul făcut de Netflix
Netflix a anunțat că din luna aprilie platforma nu va mai fi disponibilă pe anumit televizoare.
Începând cu finalul lunii martie, Netflix va dispărea de pe televizoarele Sony făcute între anii 2011 și 2013, dar și cele cu playerele Blu-ray Disc, din cauza unor limitări tehnice.
Platforma a anunțat că există posibilitatea ca și alte branduri de televizoare să fie afectate.
Schimbarea va afecta zeci de modele de televizoare, printre care Sony Bravia in seriile KDL și cititoarele CD Blu-ray din seriile BDP, la fel ca și sistemele Blu-ray Disc Home Theater din seria BDV.
Sunt afectate doar dispozitivele mai vechi, majoritatea având aproximativ 10 ani sau chiar mai mult.
Deci nu trebuie să îți faci griji că televizorul tău nou nou va pierde suportul, iar orice televizor inteligent sau dispozitiv de streaming pe care îl vei cumpăra nu ar trebui să piardă suportul pentru aplicația Netflix.
Netflix are o pagină care listează dispozitivele cu suport pentru Netflix, unde poți verifica dacă dispozitivul tău este compatibil cu diversele aplicații ale serviciului de streaming.
Vezi și: Filmul de pe Netflix care o readuce pe Jennifer Lopez în lumina reflectoarelor. Când vezi Atlas
Netflix, eliminat de pe mai multe dispozitive vechi în 2019
Netflix și-a închis suportul pentru unele dispozitive Samsung, Vizio și Roku în 2019.
„Datorită limitărilor tehnice, Netflix nu va mai fi disponibil pe acest dispozitiv după 1 decembrie 2019. Vă rugăm să vizitați netflix.com/compatibledevices pentru o listă a dispozitivelor disponibile“, acesta este mesajul pe care l-au primit utilizatorii care aveau televizoare de pe care Netflix a dispărut.
Serviciul de streaming a declarat pur și simplu că își încheia suportul pentru anumite dispozitive din cauza „limitărilor tehnice”.
Nu au oferit nicio explicație suplimentară. Cu toate acestea, schimbarea se datorează probabil tipului de DRM (gestiunea drepturilor digitale) rulat în dispozitiv.
DRM-ul este un sistem care protejează conținutul protejat de drepturi de autor și împiedică utilizatorii neautorizați să acceseze acest conținut. Este un instrument care face filmele și emisiunile TV de pe Netflix să fie în siguranță împotriva pirateriei.
Netflix a folosit în mare parte DRM-ul Microsoft PlayReady. Cu toate acestea, anumite dispozitive încă rulează DRM-ul Windows Media, o versiune mai veche a software-ului. Dispozitivele Roku cu software-ul mai vechi care nu pot face upgrade la Microsoft PlayReady sunt cele afectate de această actualizare de compatibilitate.