Telefoanele pe care WhatsApp nu va mai funcţiona de la 1 ianuarie 2024. Anunţ important pentru posesorii acestor mărci
Veste proastă pentru utilizatorii anumitor telefoane. Începând de astăzi, aceștia nu vor mai avea acces la aplicația WhatsApp. Care este motivul și cine va avea de suferit, aflați în rândurile următoare.
WhatsApp nu va mai fi disponibil pentru anumite telefoane
Compania Meta a anunțat că aplicația WhatsApp nu va mai fi disponibilă începând de la 1 ianuarie pentru anumite telefoane din cauza anumitor modificări care sunt implementate.
Va fi o lovitură mare pentru unele persoane, având în vedere că este una dintre cele mai folosite aplicații pentru a ține legătura cu alte persoane, atât din țară, cât și din afara acesteia, prin audio, text sau video.
Cei care vor avea de suferit sunt posesorii de Iphone, Samsung, Huawei sau LG. Prin urmare, din cauza modificărilor cu privire la confidențialitate, WhatsApp nu va mai fi disponibil începând cu 1 ianuarie 2024.
Utilizatorii telefoanelor mai vechi nu vor mai avea acces la aplicație. În urma anunțului făcut de Meta, mai multe modele de telefoane de la Iphone, Samsung, Huawei și LG nu mai suportă noua versiune a aplicației.
Dacă vă numărați printre cei care dețin următoarele modele de telefoane, este bine să cunoașteți această informație.
Citește și: Cum să trimiți mesaje vocale pentru a fi redate o singură dată pe WhatsApp
- LG Optimus L3 II Dual
- LG Optimus L7II
- LG Optimus L5 Dual
- LG Optimus L3 II
- LG Optimus L5 II
- LG Optimus F5
- LG Optimus L7 Dual
- LG Optimus F7
- LG Optimus L4 II
- LG Optimus F3
- LG Optimus F3Q
- LG Optimus L2 II
- LG Optimus F6 LG Enact
- LG Lucid 2
- Samsung Galaxy Core
- Samsung Galaxy Trend II
- Samsung Galaxy Trend Lite
- Samsung Galaxy Ace 2
- Samsung Galaxy s3 Mini
- iPhone 6S
- iPhone SE
- iPhone 6S Plus
- Huawei Ascend Mate
- Huawei Ascend G740
- Huawei Ascend D2
- Sony Xperia M
- Lenovo A820
- ZTE V956 – UMI X2
- Faea F1THL W8
- Wiko Cink Five
- ZTE Grand S Flex
- Archos 53 Platinum
Aplicații blocate de Google deoarece „șantajează” utilizatorii
Mai multe aplicații au fost blocate de către Google după ce experții în securitate de la ESET au descoperit că acestea erau folosite pentru a șantaja utilizatorii. Acestea se foloseau de deghizarea unor servicii legitime de împrumut personal, iar cei care le instalau erau atacați.
La prima vedere păreau aplicații sigure, însă odată descărcate, furau datele personale și informații financiare, folosite mai apoi pentru spălarea de bani.
„Aceste aplicații rău intenționate exploatează încrederea pe care utilizatorii o acordă furnizorilor de împrumuturi legitimi. Se folosesc tehnici sofisticate pentru a înșela și a fura o gamă foarte largă de informații personale.
Este esențial ca indivizii să fie precauți. E bine să valideze autenticitatea oricărei aplicații sau servicii financiare și să se bazeze pe surse de încredere. Rămânând informați și vigilenți, utilizatorii se pot proteja mai bine în fața unor astfel de scheme înșelătoare”, au declarat experții ESET.
Citește și: Schimbare uriașă la WhatsApp. Ce vor putea să facă acum utilizatorii