Te mușcă pisica? Ce mesaj îți transmite, de fapt
Fiecare dintre noi am avut sau avem cel puțin un animal de companie. Și cum pisicile simpatice sunt, de cele mai multe ori, la îndemână, fie adoptăm una, fie chiar o cumpărăm din magazinele specializate. Toate bune și frumoase până aici. Dar, ce te faci dacă te mușcă pisica? Știai, de fapt, că vrea să-ți transmită un mesaj? Dacă nu, citește mai departe și află, de fapt, de ce te mușcă și ce mesaj îți transmite.
Află de ce te mușcă pisica ta simpatică
Atunci când un posesor de animal de companie primește o mică mușcătură obraznică de la pisicuța sa, cu siguranță este făcut să știe despre asta.
Află de ce: Pisica ta atinge apa cu lăbuțele înainte să bea? Motivele sunt surprinzătoare
Iar acest lucru ne poate face să fim puțin mai reticenți în a intra în joc atunci când felinele noastre pline de energie încep să se prostească.
Probabil că ai impresia că puiul tău de blană cu patru picioare ți-a pus gând rău, dar aceste acte de agresiune percepute sunt de fapt un indicator de afecțiune.
Poate fi destul de greu de înțeles, nu-i așa? Dar este adevărat, acestea sunt de fapt ”mușcături de dragoste”, mai degrabă decât un mecanism de apărare.
Mușcăturile asemănătoare unor ace ale unei pisici rareori vor rupe pielea sau vor provoca o rană cu adevărat, în timpul jocului, deoarece nu există nicio intenție de a-și răni partenerul de joacă.
Există o serie de factori care pot determina acest comportament, iar tu vei fi afla mai multe despre asta, citind în continuare.
Ce mesaj îți transmite, de fapt, animalul tău de companie
Atunci când te mușcă pisica ta simpatică, poate avea o serie de conotații, ceea ce înseamnă că pisicile le trimit adesea companionilor lor umani semnale contradictorii.
Pisicile își vor mușca ușor puii atunci când se îngrijesc, pentru a săpa adânc și a excava pământul, într-o manieră delicată și afectuoasă.
Repetarea acestor maniere atente cu companionii lor umani este un semn similar de grijă, bunătate și iubire, cu condiția ca mușcătura lor să fie aplicată cu puțină tandrețe.
În aceste cazuri, prietenii noștri cu patru picioare simulează actul de toaletare pentru a vă evidenția valoarea și importanța pe care le aveți pentru ei, ca și cum ați fi unul din puii lor.
Un alt motiv pentru care pisica ta ar putea dori să te lingă și să te muște este acela de a-ți atrage atenția.
O vor face cu mama lor atunci când vor să fie în centrul atenției în mijlocul rivalității dintre frați, o vor face cu frații și surorile lor pentru a instiga la distracție și joacă și vor face exact același lucru atunci când sunt gata să se joace cu părinții lor de companie.
Mușcătura lor poate avea un motiv ascuns
Cu toate acestea, există ocazii în care mușcătura lor rapidă de piele are un motiv ascuns. Dacă le mângâiați blând blana și reacționează brusc cu o mușcătură, care este mult mai agresivă decât de obicei, atunci cel mai bine este să vă abțineți de la ceea ce faceți.
Acest lucru este cunoscut sub numele de agresivitate indusă de animalul de companie, care este cauzată de suprastimulare, atunci când perioadele de interacțiune au mers prea departe și ei simt că oamenii lor au depășit măsura, explică specialiștii în comportamentul animalelor.
Cum îmi pot opri pisica să nu mai muște?
Aranjarea fină a felinei, care este foarte independentă și luptătoare, poate fi adesea o adevărată provocare. Dar schimbarea obiceiurilor și a trăsăturilor nedorite poate fi realizată dacă abordați lucrurile cu răbdare și perseverență.
Află despre: De ce te linge pisica, de fapt. Obiceiul bizar al felinelor, ce vrea să-ți transmită
S-ar putea să puteți învăța un câine bătrân trucuri noi, cum ar fi să îl antrenați să se comporte într-un anumit mod, dar nu este la fel de ușor să educați o pisică, chiar dacă acestea sunt renumite ca fiind o specie remarcabil de inteligentă.
”Dresajul unei pisici nu seamănă deloc cu dresajul unui câine. Orice posesor de animal de companie cu experiență poate garanta pentru această afirmație.
Cele două sunt ca creta și brânza în această privință, deoarece caninii sunt mult mai ascultători decât omologii lor felini. În general, pisicile nu răspund bine la pedepse.
De fapt, feedback-ul negativ este mai degrabă de natură să pună gaz pe foc și să accelereze tendința rebelă a animalelor noastre de companie. Ele vor dori pur și simplu să riposteze, ceea ce, în mod evident, le va înrăutăți comportamentul.”, explică specialiștii.
Ținând cont de acest lucru, întărirea pozitivă ca răspuns la un comportament bun este calea de urmat. Lăudându-i pentru o treabă bună și apoi îndepărtându-vă din situație atunci când încearcă să muște, punând astfel capăt timpului de joacă, îi va face în curând să-și dea seama de eroarea pe care o fac.
Această abordare îi va ajuta să facă o legătură între comportamentele conflictuale, astfel încât să poată descifra între bine și rău. În cazul în care acest lucru nu reușește, ar merita să solicitați sfatul și expertiza unui profesionist.
Concluzie
Deși sunt simpatice și jucăușe, să te muște nu e chiar un lucru plăcut, chiar dacă ar face-o din dragoste, cum se spune. Cu toate astea, trebuie să fim atenți și să avem grijă de micile animale de companie, până la urmă sunt și ele un suflet, nu?