Te-ai fript pe limbă cu mâncare? Ingredientul secret care îți rezolvă problema

de: Bișinicu Andreea
17 02. 2022

Cu siguranță ți s-a întâmplat, măcar o dată, în copilărie sau la maturitate, să fii atât de nerăbdător să savurezi preparatul tău culinar favorit încât să te frigi pe limbă, până să se răcească mâncarea. Iată câteva ingrediente și trucuri geniale din cămara oricărei gospodine, care te ajută să scapi de aceste mici probleme.

Pune un cubuleț de zahăr în gură, dacă te-ai fript pe limbă

Deși bicarbonatul de sodiu este considerat acest ingredient minune al gospodăriei, pe care oamenii îl pot folosi nu doar în bucătărie, ci are numeroase alte întrebuințări, pe rafturile magazinelor găsim numeroase alte ingrediente care ne pot face viața mult mai ușoară.

Un astfel de exemplu este zahărul. Câteva cubulețe sunt bune nu doar atunci când vrei să îndulcești cafeaua sau să impresionezi musafirii cu cel mai bun desert. Zahărul poate fi folosit cu succes pentru a trata înțepăturile de limbă.

Graba strică treaba, nu-i așa? Atunci când te frigi pe limbă pentru că ai mâncat sau băut ceva fierbinte, este recomandat să consumi o linguriță de zahăr sau să ții un cubuleț pe vârful limbii. Gustul dulce va amorți limba preț de câteva secunde, uitând de durere.

Zahărul poate trata și ciupiturile de țânțari sau diferite alte insecte. Singurul lucru pe care trebuie să-l faci este să prepari o pastă din părți egale de apă și zahăr și să o aplici peste înțepătură. După 20 de minute, clătește zona cu apă, iar rezultatul se va simți imediat.

Cum scapi de petele de iarbă cu zahăr

De asemenea, zahărul poate fi folosit și pe post de exfoliant, fiind considerat unul dintre cele mai bune scruburi naturale, atunci când vrei să scapi de celulele moarte de pe buze, coate sau piele.

După duș, tot ce trebuie să faci este să iei o mănușă de baie și să freci pielea cu 3 linguri de zahăr. Ingredientul exfoliază de minune. Același rezultat se poate obține folosind mălai sau zaț de cafea.

Un alt truc genial pe care-l poți folosi este să scoți petele de grăsime sau iarbă folosind zahărul. Într-o cană, amestecă o jumătate de cană de zahăr cu o jumătate de cană de apă caldă.

Soluția obținută se aplică pe zona cu petele încăpățânate. Lasă zahărul să acționeze aproximativ o oră înainte de a spăla haina. Rezultatele te vor uimi cu adevărat.