Taxe noi pentru românii care călătoresc cu această companie aeriană low-cost. Pasagerii, indignaţi de decizie

de: Ștefan R. Apostol
06 12. 2023

Drumul cu avionul s-a scumpit de ceva vreme, iar companiile aeriene, mai ales cele low cost anunțau pierderi masive, ca urmare a creșterii costurilor. Așa se face că din 2024 vor fi taxe noi pentru românii care călătoresc cu avionul. Citește mai departe și afă despre ce companie este vorba.

Ryanair susține că taxele de aeroport vor crește în 2024

Conform unui raport recent, se pare că una din companiile low cost, Ryanair, va opera schimbări la taxele de aeroport, cu 45% anul viitor.

Vezi și: Compania low cost care a anulat toate zborurile: câți pasageri sunt afectați

În urma afirmațiilor făcute săptămâna trecută de compania aeriană, autoritățile din mai multe state europene, unde compania activează, declarau că tarifele sunt stabilite de către Autoritățile locale pentru aviație și că acestea vor crește doar cu 6% în 2024.

Aceasta vine în contextul în care Ryanair a anunțat că își reduce programul de iarnă 2023/2024 pe mai multe aeroporturi ca răspuns la creșterea taxelor pentru pasageri. Compania aeriană a anulat 17 rute și a mutat 19 aeronave pe aeroporturi alternative din UE, despre care spune că stimulează companiile aeriene cu aeronave mai silențioase și cu emisii mai reduse. Ca răspuns la afirmațiile Ryanair, directorul executiv al DAA din Irlanda, Kenny Jacobs, a declarat:

„Sunt surprins și dezamăgit de faptul că Ryanair ar căuta să își reconfigureze aeronavele bazate pe Aeroportul Dublin în această iarnă, când ar putea plăti taxe de cost ultra-redus chiar mai mici dacă ar alege să beneficieze de suita de stimulente de sustenabilitate pe care le-am propus pentru 2024.”

Citește și: Compania aeriană low-cost care intră în România. Cum vor fi prețurile biletelor

Și în România taxe noi pentru românii care călătoresc cu această companie aeriană low-cost

Printre statele în care Ryanair va majora taxele, mai ales pentru serviciile adiționale, se numără și România. Mulți români care au zburat în ultimele zile cu compania lowcost au reclamat majorarea taxelor pentru bagajele de cală sau rezervarea de locuri în avioanele Ryanair.

Află despre: Vestea momentului de la Ryanair. Nimeni nu se aștepta la așa ceva

O altă taxă adăugată de companie este taxa pentru documentul de îmbarcare digitală, iar costurile au crescut 47 și 122 lei, contravaloarea la cursul zilei pentru 8, respectiv 21 de lire sterile. Conform celor care au zburat spre România cu această companie, Ryaniar i-ar fi taxat cu cel puțin 55 de lire sterline (320 de lei), pentru formalitățile de îmbarcare online, dar nu în toate cazurile. Alți pasageri spun că au plătit ceva mai puțin, în comparație cu ceilalți pasageri, deși situația este inexplicabilă.

Ryanair anunță o creștere cu 45% a taxelor

Afirmațiile Ryanair privind o creștere de 45% a tarifelor în 2024 sunt false, directorul executiv al DAA din Irlanda, Kenny Jacobs adăugând că Ryanair trebuie să își refacă calculele, au mai spus autoritățile irlandeze, de unde ar fi plecat, de fapt, totul.

Citește și: Ryanair, noi curse în România. Către ce destinaţii vor putea zbura românii

În declarația sa anterioară de confirmare a orarului de iarnă, Ryanair a declarat că a luat această decizie din cauza ”creșterii cu 45% a tarifelor pentru pasageri de către DAA, a proastei gestionări continue a Capex și a eșecului lor de a oferi un sistem semnificativ de stimulente de mediu care să recompenseze aeronavele cu emisii mai reduse”.