Tatăl fetei din Târgu Jiu bătută fără milă rupe tăcerea. Ce amenințări primește fiica lui, acum

de: Ștefan R. Apostol
08 09. 2020

Fenomenul bullying este din ce în ce mai prezent în România. Ultimele evenimente demonstrează acest lucru, din păcate, cu prisosință. Scenele șocante s-au petrecut în Târgu Jiu, unde o adolescentă a fost bătută, iar tot evenimentul  s-a petrecut în timp ce un alt adolescent filmează aceste scene.

Tatăl fetei din Târgu Jiu bătută fără milă rupe tăcerea

În regretabilele evenimente de ieri, din Târgu Jiu, victima a fost o tânără de doar 13 ani, care a fost bătută și filmată în același timp. O astfel de traumă trece foarte greu, mai ales că, din declarațiile tatălui, fata ar fi fost și amenințată cu moartea dacă va povesti despre cele întâmplate.

Paradoxal sau nu, materialul video filmat laTârgu Jiu, în care tânăra este traumatizată, bătută și umulită, a făcut mii de viuzalizări pe Youtube. Organele de poliție au început cercetările în acest caz, și conform surselor, au început să iasă în spațiul public și alte informații despre acest caz.

Ce amenințări primește fata din Târgu Jiu

Părinții fetiței din Târgu Jiu au aflat despre cele întâmplate, după ce ofițerii de poliție s-au autosesizat și au demarat ancheta în acest caz. Deși exista filmarea și, inevitabil, s-ar fi aflat, agresorii minorei de 13 ani au amenințat-o să nu povestească despre cele întâmplate, iar tatăl fetei declara aseară că:

„Au ameninţat-o că dacă spune ceva o bat până o omoară”, a dezvăluit tatăl copilei.

Tatăl fetei din Târgu Jiu bătută fără milă rupe tăcerea. Ce amenințări primește fiica lui, acum

Amploarea fenomenului de bullying, nu doar la Târgu Jiu

În lumea modernă rapidă, saltul informațional poate avea un efect negativ efecte asupra dezvoltării emoționale a copilului. Copiii care nu au suficient timp pentru relaxare au nevoie de petrecerea timpului de calitate cu familia. În același timp au nevoie de prieteni. Toate aceste lipsuri pot duce la anxietate, stres și, prin urmare, poate dezvolta comportamente violente. Copiii au nevoi diferite, cum ar fi să se poată relaxa, să se joace cu prieteni, să aparțină unui grup și să fie acceptați de aceștia.

În cazurile de bullying din România, un număr mare de bătăuși provin din case în care există puțină afecțiune și deschidere. Adesea copiii sunt martori la violența domestică, familia prietenilor, frații sau alți membri ai familiei.

Bullying-ul nu este un fenomen izolat în școlile din România

Trei din zece copii sunt excluși în mod repetat din grupul de colegi. Datele spun că un număr similar este amenințat cu faptul că colegii i-ar putea bate. Iar unul din patru copii este umilit în fața colegilor, arată un studiu recent al „Salvați Copiii România”.

Doi din zece copii au recunoscut că i-au exclus în mod repetat pe colegii din grup. Trei din zece nu i-au lăsat pe unii copii să se joace cu alți elevi din clasă.

Studiul a relevat, de asemenea, că:

  • 23% dintre copii au fost amenințați cu excluderea din grup,
  • 31% au fost excluși,
  • 39% s-au aflat în situația în care unora dintre alți copii li s-a spus să nu se joace sau să vorbească cu ei.
  • 37% dintre copiii care au participat la studiu au spus că zvonuri umilitoare despre ei s-au răspândit în școală,
  • 84% au asistat la o situație în care un copil i-a amenințat pe un alt copil,
  • 80% au văzut când un copil a umilit un alt copil,
  • 78% a asistat la o situație în care un copil era împins de colegi.
  • 70% dintre copii au asistat la o situație de agresiune la școală,
  • 58% au văzut o astfel de situație în propriile case.

Studiul s-a axat pe modul în care copiii și părinții percep agresiunea. În același timp au aratăt și atitudinea și comportamentul lor în diferite contexte sociale. Ne referim aici la cum ar fi școala și grupul de prieteni, dar și cât de des a apărut agresiunea în aceste situații. A vizat mai multe comportamente asociate cu agresiunea, cum ar fi

  • excluderea din grup,
  • umilirea,
  • violența fizică,
  • distrugerea lucrurilor altcuiva.

Aproape jumătate dintre copiii români au fost victime ale agresiunii, arată studiul. UNICEF spune că violența verbală împotriva copiilor este un fenomen răspândit în România. Rata ciberacuzării crește în România