Tartă răsturnată, rețetă cu fructele vedetă ale toamnei 2020

de: Ana Chivu
18 11. 2020

Cum să faci o tartă delicioasă, simplă și rapidă? De asemenea, aspectul e unul deosebit și nu are atâția pași precum cea cu aluatul pus pe fundul tăvii. Iată de ce ai nevoie și care este modul de preparare?

Rețetă pentru tarta răsturnată. Cum să o pregătești cât mai simplu?

Gospodinele știu că cele mai bune preparate ies atunci când în componență ai ingredientele de sezon. Aceasta se aplică atât în cazul ciorbelor sau a felurilor scăzute de mâncare, dar și în cazul dulciurilor. Dacă pe timpul verii toată lumea are poftă de deserturi răcoroase și cât mai simple care să conțină multe fructe, sezonul rece readuce dragul de copturi, aluaturi, mult zahăr, creme și toping-uri care mai de care mai aromate.

Și ce e mai frumos decât să simți aroma delicată de gutui alături de caramel și de nuci într-un singur preparat. Poți să te bucuri de toate astea într-un singur preparat care e ieftin, se face ușor și e senzația de la finalul unei cine copioase. Sigur îți vei auzi numai laude în rândul oaspeților! Poți să combini acest desert cu alte creme fine pe care îți este sugerat să le prepari în casă. Tarta are deja zahăr, iar alte creme din comerț sunt cu mult prea dulci, dacă le prepari tu vei putea să echilibrezi gusturile, iar la final să nu fie un preparat prea grețos sau greu.

Rețetă pentru tartă răsturnată. Ingrediente și mod de preparare. E una din cele mai simple dulciuri

De ce ai nevoie?

Ingrediente
300 g făină
125 g unt
2 gutui medii
1 praf de sare
200 g zahăr
4 ouă
1 plic zahăr vanilat
1 linguriţă praf de copt
100 g nuci măcinate
25 g unt, pentru uns tava

Mod de preparare
Bate ouăle cu zahărul, praful de sare și zahărul vanilinat până se deschid la culoare. Pune făina amestecată cu praful de copt, nucile măcinate, untul topit sau cald și răcit. Unge tava cu unt, pune zahăr apoi așează gutuile felii. Pune peste tot aluatul și lasă tava la cuptor preț de 30 de minute la 180 de grade Celsius. E foarte important să o lași să se răcească, mai apoi să o răstorni într-un platou și să o servești complet rece. Peste poți adăuga un sos de caramel care se va îmbuna perfect cu nucile sau pentru cei mai pofticioși alături de o cupă de înghețată. De asemenea, acest desert mai merge combinat cu o cremă fină de mascarpone sau vanilie.