Tartă cu mere și scorțișoară a la Mirela Vaida. Ce ingredient inedit pune vedeta Antenei 1

de: Bișinicu Andreea
02 11. 2021

Pe lângă faptul că este una dintre cele mai cunoscute și apreciate vedete de televiziune din România, Mirela Vaida este și o gospodină desăvârșită. Prezentatoarea TV a pregătit o rețetă delicioasă de tartă cu mere și scorțișoară. Care este ingredientul secret.

Ce ingredient secret conține rețeta de tartă cu mere și scorțișoară a Mirelei Vaida

Mirela Vaida este recunoscută pentru rețetele sale delicioase și ușor de preparat pe care le împărtășește cu prietenii săi virtuali de pe Instagram. Recent, celebra prezentatoare de la Acces Direct a postat un mesaj pentru fanii săi, în care le-a mărturisit secretul cele mai bune tarte cu mere și scorțișoare.

„Dragilor, buna dimineata!☀️ Am facut zilele trecute o tarta de mere cu scortisoara absolut delicioasa!?? Aromata, simpla, cu ingrediente putine si la indemana oricui?? M-am gandit sa va impartasesc reteta in noul meu vlog, link in stories si in bio⬆️ Sunt convinsa ca aveti sa imi dati multe sfaturi si sugestii! Le astept cu drag pe vlog, cu „Subscribe” si „Clopotel”‼️ Va multumesc si va doresc un weekend minunat! ‼️?? Pofta buna.”, a scris vedeta de contul său de Instagram.

Cognacul, ingredientul secret care dă gust tartei

Mirela Vaida a declarat care este ingredientul secret care dă savoare prăjiturii sale. Este vorba despre un strop de cognac pe care vedeta îl pune deasupra.

„Vă prezint modul de preparare și ingredientele unei rețete delicioase de tartă cu mere. Pentru blat nu e nevoie de multă muncă în bucătărie. Îl faceți simplu din trei ingrediente: făină, zahăr și unt. Pentru umplutura prăjiturii, e nevoie de mere, scorțișoară, zahăr vanilat și aromă de cognac.

Ingrediente:

Pentru aluat

  • 200 g unt
  • 3 linguri ulei
  • un praf de sare
  • 500 g făină
  • 100 g iaurt

Pentru umplutură

  • 12 mere mari
  • 200 g zahăr
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 2 lingurite scorţişoară
  • 100 g stafide
  • coaja rasă de la o lămâie

Mod de preparare:

Pentru început vom cerne făina într-un bol, vom face gaură la mijloc şi vom pune untul moale tăiat cubuleţe, uleiul, sarea şi iaurtul. Se frământă bine până se obţine un aluat consistent. Se înfăşoară în folie de plastic şi se lasă la rece, aproximativ 30 de minute.

Între timp merele se spală, se taie felii şi se acoperă cu zahărul, vanilia, scorţişoara, stafidele şi coaja rasă de la o lămâie şi se lasă 10-15 minute, până se formează un sirop.

Mai departe vom scoate aluatul de la rece, îl vom întinde cu sucitorul pe planşetă, aşezându-l în tava specială pentru tartă. Peste aluat vom aranja merele, pe care le vom stropi cu siropul de zahăr și puțin cognac, peste care vom presăra scorţişoară.

Tarta de mere cu scorțișoară se bagă în cuptor şi lasă la copt pentru circa 50 de minute. După ce se răcește se pudrează prăjitura cu zahăr pudră și se poate servi alături de o cană de ciocolată caldă. Poftă bună.