Tartă cu mere și înghețată de vanilie. Cum e bine să procedezi pentru un desert ca la cofetărie. Ai aici lista completă a ingredientelor

Tartă cu mere și înghețată de vanilie. Cum e bine să procedezi pentru un desert ca la cofetărie. Ai aici lista completă a ingredientelor
Rețetă pentru tartă de mere

O rețetă perfectă pentru vară pentru cei dragi este de tartă cu mere. Aceasta se face ușor, nu ai nevoie de multe ingrediente și nici nu trebuie să stai foarte mult în bucătărie. Care este modul ce preparare și ce secret știu marii bucătari?

Rețetă de tartă cu mere și înghețată de vanilie

Tarta de mere este un desert potrivit pentru sezonul cald mai ales că te scapă de probleme și potolește pofta de dulce a tuturor pofticioșilor. De asemenea, este un preparat pe cât se poate de sănătos, dacă înlocuiești zahărul cu alte opțiuni care să o îndulcească.

Mai mult decât atât, aceasta se poate servi și rece și e perfectă pentru vară pentru că se consumă cu diverse tipuri de înghețată. Există multe modalități pentru a o face, dar cu siguranță cel mai bun mod este să simplifici pașii și să te preocupi de gust.

Aspectul ei este unul fabulos aproape indiferent de vasul în care o prepari. De obicei, toate gospodinele și marii chefi apelează la un truc – rând de felii de mere chiar la baza tăvii. 

Mod de preparare

Ulterior, prepară aluatul din ingredientele umede și toarnă totul în tavă peste merele deja curățate și tăiate egal și întinde totul cu o spatulă pentru a cuprinde toate fructele și a fi uniform atunci când se coace.

Pentru un plus de gust e perfect dacă prepari înainte și un caramel dulce prin care să tragi merele, ulterior să adaugi toate cele de mai sus.

Se poate servi cu câte o cupă de înghețată de vanilie, pentru a nu lua gustul tartei, dar și cu alte arome complementare. Desigur că o poți oferi oaspeților și abia scoasă din cuptor cu o frunză de mentă deasupra sau câteva merișoare. Poate fi tapetată cu zahăr pudră în prealabil, mai apoi lăsată la rece.

Dar cu siguranță opțiunea recomandată de chefi este să o lași măcar 10 minute la răcit și mai apoi să-i pui peste înghețată făcută de casă. Nu trebuie să te dai peste cap pentru că și cele din comerț sunt perfecte.

Ingrediente

1 kg mere
250 g faina
125 g unt rece 80% grasime
100 ml apa rece
70 g zahar
30 g amidon
1 lingura esenta de mar cu scortisoara Coseli
1 lingurita scortisoara
putina sare

  • Proporție pentru o filie

Calorii: 344kcal
Glucide: 53g
Proteine: 3g
Grasimi: 13g
Grasimi saturate: 8g
Colesterol: 33mg
Sodiu: 114mg
Potasiu: 167mg
Fibre: 4g
Zahar: 22g
Vitamina A: 460IU
Vitamina C: 5.8mg
Calciu: 18mg
Fier: 1.6mg

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI