Țările în care poți merge în vacanță în 2021. Care sunt condițiile în pandemie

de: Anca Lupescu
15 06. 2021

Restricțiile s-au relaxat și oamenii deja încep să își planifice vacanțe și să se gândească la destinațiile în care pot merge, după mai bine de un an de stat în casă.

Șapte țări din Uniunea Europeană și-au deschis granițele pentru turiști. Deși multe permit intrarea turiștilor cu un test PCR negativ, altele cer un certificat de vaccinare sau un act care să dovedească faptul că persoana a avut deja covid-19.

Iată unde se poate merge în vacanță în 2021:

Croația

Croația este lăudată pentru apele sale albastre limpezi (chiar dacă majoritatea plajelor sunt mai degrabă stâncoase decât nisipoase) și se mândrește cu peste 1.000 de insule frumoase pe care le poți vizita.

Pentru cei care caută aventură, Croația este o destinație perfectă în Europa, iar superbele sale parcuri naționale sunt perfecte pentru o drumeție.

Turiștii și vizitatorii din orice țară pot vizita Croația atât timp cât au dovada vaccinării, un test PCR negativ din ultimele 48 de ore sau dovada recuperării în urma covid-19. Este nevoie de o dovadă de plată a cazării pentru cei care locuiesc în afara zonei Schengen.

Grecia

Grecia face o campanie activă pentru vizitatori în acest an.

Barurile și restaurantele din Grecia sunt deschise pentru mese în aer liber din luna mai, astfel încât să vă puteți bucura de faimoasa lor bucătărie și viața de noapte. Guvernul speră că insulele grecești vor fi libere de COVID până în iunie.

Vizitatorii care vor să vină în Grecia vor trebui să facă dovada vaccinării, un test PCR negativ efectuat în termen de 72 de ore de la zbor sau o dovadă de recuperare. Nu există nicio măsură de carantină pentru nici o țară UE, Schengen / SEE sau Marea Britanie, precum și altele. Toți turiștii trebuie să completeze un formular în care să treacă adresa la care vor sta.

Italia

Una dintre cele mai vizitate țări din lume, această destinație mediteraneană se deschide turiștilor în vara anului 2021. Cu city break-uri uimitoare, plaje frumoase și peisaje uimitoare, este ușor de văzut de ce milioane de oameni vizitează Italia în fiecare an.

Italia permite intrarea din toate țările UE, precum și altele, inclusiv Marea Britanie și SUA. Toți vizitatorii au nevoie de un test PCR negativ din ultimele 48 de ore și vor trebui să completeze un formular digital de localizare. Pentru intrarea în Sicilia, Puglia și Calabria sunt necesare formulare secundare.

Vizitatorii din Italia vor fi supuși în continuare la o restricție. Ei trebuie să fie în casă până la ora 23:00, măsură care este în vigoare până în iulie 2021 și trebuie să poarte mască în locuri publice.

Malta

Este prima țară care ajunge la imunizarea colectivă. Cetățenii UE pot intra cu un test PCR negativ din ultimele 72 de ore, dar și cu certificatul de vaccin, care va fi introdus de la 1 iulie. Restaurentele rămân deschise până la miezul nopții, iar masca nu va mai fi purtată în aer liber din iulie.

Muntenegru

Acceptă vizitatori din toate țările. Turiștii trebuie să furnizeze un test PCR negativ din ultimele 72 ore, un test antigenic negativ din ultimele 48 de ore, dovada recuperării în urma covid sau dovada vaccinării.

Portugalia

Portugalia s-a deschis pentru turiști, iar cei care vor să o viziteze trebuie să aibă un test PCR negativ nu mai vechi de 72 de ore.

Islanda

Cei vaccinați și cei care pot dovedi că s-au recuperat de la COVID-19 pot intra în Islanda fără a sta în carantină, dar trebuie să aibă un test la sosire.

Poți evita carantina de două săptămâni dacă faci un test la aeroport. Chiar dacă sunteți testați negativ, trebuie să vă autoizolați timp de cinci zile înainte de a face un al doilea test.

Destinații în afara Europei: Maldive, Mexic, Zanzibar, Costa Rica