Țara în care tot mai mulți români fug să își deschidă afaceri. Vând tot ce au pentru a se muta în Paradisul „cu sărăcie cruntă şi corupţie”
Tot mai mulți români dornici de a prospera în afaceri iau calea străinătății. Aceștia fug de birocrația și taxele din România, pentru a se dezvolta în alte zone, unde profitul poate fi net superior. Iată care țară este la mare căutare în ultima vreme. Locul este unul de care, până acum câțiva ani, nu auziseră mulți.
Românii fug să își deschidă afaceri în locuri exotice
Sătui de exigențele și piedicile din țara noastră, unii români au plecat să investească în alte țări. Printre acestea se numără și Zanzibar, un arhipelag din Oceanul Indian, care uimește prin frumusețile sale naturale.
Țara nu mai reprezintă de mult doar o destinație de vacanță, ci a devenit și locul în care mulți se stabilesc pentru a deschide afaceri profitabile. În plină dezvoltare turistică, zona a devenit un magnet și pentru investitorii români.
În perioada pandemiei, Zanzibar a fost una dintre puținele destinații din lume care și-au păstrat granițele deschise pentru turiști, astfel că mulți au optat să se relaxeze în aceste peisaje paradisiace. Au avut ocazia să descopere o cultură aparte, iar mulți au fost de-a dreptul fascinați de acest arhipelag care ,deși face parte din Uniunea Tanzaniană, se guvernează singur.
Câștigul mediu lunar nu depășește 200 de dolari aici
La fel ca multe alte țări din Africa, și în Zanzibar există multe lipsuri și corupție. Dincolo de hotelurile și resorturile de lux, turiștii au ocazia să vadă cum arată sărăcia lucie.
Cu un câștig mediu lunar de 100-200 de dolari, viața nu este deloc ușoară pentru cei care trăiesc aici. Localnicii își câștigă existența din agricultură, pescuit și, mai nou, din turism.
Primele resorturi turistice din Zanzibar au apărut la începutul anilor 2000, investitorii fiind aproape numai străini. Cum în ultimii ani turismul a explodat în această țară, iar cerere a fost într-o continuă creștere, afaceriștii au profitat și au construit la tot pasul resorturi și hoteluri pentru toate buzunarele.
Cei mai mulți bani vin din turism
Autoritățile locale se bazează foarte mult pe banii care provin din turism, astfel că încearcă să încurajeze cât se poate de mult investițiile străine în acest domeniu.
Prin urmare, cu bani împrumutați de la bancă sau luați în urmă vânzării caselor pe care le aveau în țară, românii au plecat la mii de kilometri depărtare de casă și au pornit afaceri cu bungalouri, pensiuni, hoteluri, restaurante și cofetării.