Ţara în care românii pot primi casă şi bani de la stat dacă se mută acolo. Condiţia pusă de autorităţi

de: Manolică Anca
24 08. 2023

Metoda italiană de combatere a depopulării se răspândește în alte părți ale lumii. Aceste inițiative au dat roade, astfel că acum sunt reproduse, cu mai multe sau mai puține asemănări, în alte țări. Cel mai recent caz este Grecia, unde o insulă paradisiacă oferă mari privilegii familiilor care decid să se mute acolo.

Ţara în care poți primi casă şi bani de la stat dacă te muți

Grecia a devenit una dintre destinațiile de vacanță preferate ale românilor, an de an tot mai mulți optând pentru această țară atunci când vine vorba de petrecerea concediului. Vestea bună este că cei care iubesc atât de mult țara tărâmurile elena pot muta acolo, iar statul îi ajută în acest sens.

Ei bine, autoritățile pun la dispoziția doritorilor posibilitatea de a primi o casă și bani lunar, dacă sunt îndeplinite o serie de condiții. Vorbim, în rândurile de mai jos, despre ceea ce se cere, dar și cum pot beneficia românii de această oportunitate.

Ce condiții sunt impuse

Insula paradisiacă Antikythera din Grecia oferă o mulțime de privilegii familiilor care decid să se mute acolo, printre care se numără o casă, dar și o sumă consistentă de bani.

Terenurile oferite gratuit se află pe una dintre cele mai frumoase insule ale țării, care, totuși, nu este la fel de mult vizitată precum sunt Creta, Corfu, Lefkada, Zakynthos sau Thassos. Cu toate acestea, turiștii care au ajuns aici au spus că peisaje sunt de vis, iar liniștea este literă de lege.

Așadar, cei interesați se vor bucura de o casă gratuită, de un teren și de o alocație lunară de 500 de euro care va fi distribuită în primii trei ani de ședere pe insulă. O oportunitate ideală pentru cei care vor să facă o schimbare importantă în viața lor.

Citește și: Oraşul idilic din Europa în care te cazezi cu un euro. E un loc de vis, zici că eşti în altă lume

Insula paradisiacă Antikythera din Grecia

Grecia dorește să ajute economia țării

Prin această inițiativă, Grecia dorește să ajute economia țării și să populeze locurile frumoase pe care le deține. De altfel, este bine cunoscut faptul că țara se bazează în cea mai mare parte pe turism.

Viața la început nu va fi ușoară, dar Antikythera dispune de resurse proprii pentru a asigura bunăstarea familiilor. Casele au centrală electrică și propria sursă de apă. Totodată, este important de știut că insula are doar 20 de kilometri pătrați de sălbăticie virgină, unde există un singur oraș, Potamos, care este punctul de intrare pentru străini prin cursele de feribot din Creta.

Citește și: Țara din Europa care îți dă 5000 de euro să te muți la ei. Locul e unul de vis. Deja sute de mii de români sunt acolo