Țara în care femeile nu vor să mai nască. Natalitatea a scăzut la un record de necrezut

de: Ioana Bucur
28 02. 2024

Un fenomen alarmant, pe care politicienii l-au declarat o „urgență națională”, ia amploare de la an la an într-un colț al lumii. Ce se întâmplă în țara în care femeile nu mai vor să nască. Viitorul descris de specialiști este îngrijorător, natalitatea a scăzut la un record de necrezut.

Un fenomen declarat „urgență națională”

Un popor în care tinerii nu își mai doresc să devină părinți nu poate avea un viitor. Datele strânse și analizate de specialiști în ultimii ani formează un tablou alarmant.

Scăderea natalității este un fenomen cu care se confruntă aproape statele lumii, în special cele în care nivelul de trai este unul ridicat, însă în nicio altă țară nu se înregistrează o prăbușire a valorilor ca în Coreea de Sud, unde a ajuns la 0,72, după o nouă scădere de opt procente în 2023.

Țara în care femeile nu vor să mai nască

În acest ritm, populația țării se va înjumătăți până în anul 2100. Peste doar cinci decenii, numărul celor din câmpul muncii se va reduce cu 50%,  numărul celor care pot participa la serviciul militar obligatoriu al țării se va reduce cu 58%, iar aproape jumătate din populație va avea peste 65 de ani.

Este o problemă cu care s-au luptat guvernele timp de aproape 20 de ani. S-au creat programe speciale pentru familii, se oferă ajutoare lunare, locuințe subvenționate, tratamentele de fertilizare in vitro sunt acoperite pentru cuplurile care se confruntă cu probleme, însă nimic nu a funcționat.

Motivul prăbușirii natalității în Coreea de Sud este decizia multor femei de a nu face copii.

România, o țară pe cale de dispariție. Natalitatea negativă și migrația masivă ne costă din ce în ce mai scump. Ce face Guvernul

„Femeile singure care au copii sunt judecate” 

Yejin avea doar 2o de ani când a decis să rămână singură, să nu se căsătorească niciodată și să nu devină mamă.

„Este greu să găsești un bărbat cu care să te poți întâlni în Coreea – unul care să împartă în mod egal treburile și îngrijirea copiilor”, spune ea, „iar femeile singure care au copii sunt judecate”, a completat ea, potrivit BBC.

Tânăra lucrează în televiziune. În ciuda faptului că programul ei se termină la ora 18:00, de cele mai multe ori, nu pleacă din redacție mai devreme de 20:00. Nici nu ar avea timp să se ocupe de creșterea unui copil, spune ea.

„Îmi iubesc slujba, îmi aduce atât de multă împlinire”, spune ea. „Dar să lucrezi în Coreea este greu, ești blocat într-un ciclu perpetuu de muncă.

Coreenii au această mentalitate conform căreia, dacă nu lucrezi continuu la autoperfecționare, vei rămâne în urmă și vei deveni un ratat. Această teamă ne face să muncim de două ori mai mult

Uneori, la sfârșit de săptămână, mă duc și îmi fac o perfuzie, doar pentru a avea suficientă energie să mă întorc luni la muncă”, a mai spus ea.

Cât te costă să crești un copil în România, care sunt costurile până la terminarea liceului. Așa înțelegi cea mai mică natalitate din ultimii 150 de ani