Țara în care este ignorată total criza sanitară. “Producem bani”

Belarus, țara în care este ignorată total criza sanitară

Oamenii sunt speriați pe aproape toată planeta de criza sanitară mondială. Sunt raportate zilnic mii și mii de noi cazuri, iar autoritățile din foarte multe țări anunță zilnic mii de morți. Populația este speriată și oamenii stau în casă, iar puncte turistice unde altădată se adunau mii de persoane sunt pustii în aceste zile.

Belarus, țara în care este ignorată total criza sanitară

În tot acest timp, în Belarus străzile sunt pline. Oamenii se plimbă nestingheriți pe străzi, merg la cumpărături, ies la cafele ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat. Chiar dacă au fost raportate până acum 163 de cazuri de infectare, oamenii refuză să se teamă de amenințare, iar autoritățile la fel.

Chiar și campionatul de fotbal din Belarus continuă, iar oamenii din această ţară văd partea plină a paharului, în plină criză sanitară: „Producem bani!”, spun ei. Sunt totuși și oameni speriați în Belarus. Aceștia sunt însă străini. Unul dintre ei este fundaşul brazilian Alves William, de la Rukh Brest. Acesta a povestit cu ce se confruntă zilele acestea în Belarus.

Belarus, țara în care este ignorată total criza sanitară.
Belarus, țara în care este ignorată total criza sanitară. Fotbalistul brazilian Alves William, care joacă în Belarus, se teme însă pentru viața sa. Sursa foto: sportsfinding.com

”Fotbalul trebuie oprit!”

„Sunt speriat! După fiecare meci trăiesc cu senzaţia că m-am infectat! Fotbalul trebuie oprit!”, a spus William, pentru Marca.

Fotbalistul în vârstă de 23 de ani a vorbit şi cu presa din ţara natală despre faptul că noul virus COVID-19 este tratat cu indiferenţă în Belarus. „Aş fi preferat să se suspende campionatul. Sunt speriat. În timpul meciurilor nu-mi fac griji, dar după fluierul de final te gândeşti: ‘Oare m-am infectat azi?’ .”, a afirmat William, conform uol.com.br.

„Părinţii şi soţia mă sună încontinuu şi mă roagă să nu mai ies din hotel. Problema e că totul este foarte liniştit aici. Oamenii ies pe străzi ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat, nu vezi pe nimeni să poarte mască”, a mai spus William.

„Agentul meu mi-a spus că ar putea fi oprit campionatul după următoarea etapă. Sper ca lucrurile să nu devină foarte periculoase aici. Sunt îngrijorat, iar familia mea este la fel. Cel mai bun lucru pentru mine şi pentru toată lumea este ca fotbalul să fie oprit”, a mai afirmat William.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI