Țara din Europa unde ai interzis la biserică fără dovada că nu ai covid. Decizia luată în premieră

Țara din Europa unde ai interzis la biserică fără dovada că nu ai covid. Decizia luată în premieră
Premierul statullui este responsabil pentru „tragedia fără precedent"

Ca urmare a noilor cazuri de infectări, Grecia a introdus noi restricții. Conform autorităților, restricțiile îi obligă pe cei care merg la biserică să prezinte teste COVID-19 negative pentru a participa la slujbe duminica. Conform noilor reguli anunțate la 18 noiembrie, persoanelor nevaccinate li se interzice accesul în spații închise. Aici sunt incluse restaurante, cinematografe, muzee și săli de sport, chiar dacă testul de depistare a coronavirusului este negativ.

Grecia le cere credincioșilor să aibă autorizație COVID pentru a merge la biserică

Duminică a fost prima zi în care cei care participă la slujba religioasă trebuie să prezinte un test negativ. Unii credincioși au spus că mai puțini oameni decât de obicei au venit la slujbele de duminică. Motivul a fpost cerința ca cei nevaccinați să plătească pentru testele lor, un cost care ar putea să se adune pentru cei cu familii.

„Acest lucru este pentru a ne proteja pe noi înșine și pe oameni. S-ar putea să fie un pic dificil, dar vom persista.

Suntem obligați să respectăm totul.”, a declarat părintele Christos, preot la biserica Ayios Spiridon din orașul Pireu.

Dar din cele patru biserici pe care Reuters le-a vizitat duminică, doar un singur voluntar a efectuat verificări. Și asta cu enoriași care nu le erau familiari. Grecia a înregistrat o creștere a numărului de infecții în această lună.

Cazurile zilnice au atins cote record. Până sâmbătă, țara a înregistrat 920.683 de infecții și 17.861 de decese de la începutul epidemiei.

„Nu-mi place, dar ce putem face? Ne conformăm, dar Biserica este goală astăzi.

Evident că oamenii nu pot suporta cheltuielile, venind aici cu copiii lor, câți bani vor trebui să cheltuiască?”, a spus o femeie pe nume Athina.

Grecia a vaccinat complet aproximativ 62% din populație

Grecia a devenit cea mai recentă țară din Uniunea Europeană care a impus mai multe restricții pentru persoanele nevaccinate împotriva COVID-19, ca urmare a creșterii numărului de infecții din ultimele săptămâni.

Într-un discurs televizat adresat națiunii, premierul Kyriakos Mitsotakis a declarat că, începând de luni, persoanelor nevaccinate li se va interzice în mare parte accesul în spații închise, chiar dacă testul pentru COVID-19 este negativ. În decizie sunt incluse și restaurantele, cinematografele, muzeele și sălile de sport,.

Până în prezent, Grecia a vaccinat complet aproximativ 62% din populația sa de aproximativ 11 milioane de persoane. Autoritățile sperau să atingă o rată de aproximativ 70 la sută înainte de instalarea iernii.

„Aceasta este într-adevăr o pandemie a celor nevaccinați.

Grecia deplânge pierderi inutile pentru că pur și simplu nu are rata de vaccinare a altor țări europene.”, a declarat premierul Mitsotakis.

Conform noilor reguli din Grecia, certificatele de vaccinare ale persoanelor de peste 60 de ani vor fi valabile timp de șapte luni după ce au fost emise. Decizia a fost dată într-un efort de a le încuraja să își facă un al treilea vaccin. Credincioșilor care merg la biserică li se va permite să intre cu un test negativ, a mai spus Mitsotakis.

Mitsotakis că este responsabil pentru „tragedia fără precedent”

Într-o declarație ulterioară, Alexis Tsipras, liderul Syriza, l-a acuzat pe Mitsotakis că este responsabil pentru „tragedia fără precedent”. Numărul deceselor cauzate de coronavirus în Grecia a depășit 17.000.

Țara a raportat joi 7.317 noi infecții și 63 de decese. Astfel, numărul total de infecții de la începutul pandemiei a ajuns la 861.117. Numărul total de decese a ajuns la 17.075. La începutul lunii noiembrie, guvernul impusese unele restricții cetățenilor nevaccinați. Dar le permisese accesul la majoritatea serviciilor, cu condiția ca aceștia să fie testați negativ.

Austria, Germania, Slovacia și Republica Cehă au limitat săptămâna aceasta viața publică pentru persoanele nevaccinate, în contextul creșterii numărului de infecții în Europa. Premierul grec a declarat că va propune Comisiei Europene să facă din această măsură un standard la nivelul UE.

„Cei care încă ezită să se vaccineze ar gândi diferit dacă ar auzi ce au trăit cei nevaccinați care s-au îmbolnăvit în unitățile de terapie intensivă”, a declarat Mitsotakis, conform agenției Reuters.

Numărul de noi infecții zilnice a atins un nivel record în Grecia în această lună. Criza a  pus presiune pe un sistem de sănătate deja în dificultate. În același timp, a forțat guvernul să ordone medicilor din sectorul privat din cinci regiuni din nordul Greciei să ajute spitalele publice. Ordinul de rechiziție, publicat joi în jurnalul oficial al guvernului, este valabil timp de o lună.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI