Țara din Europa cu cele mai bune plaje și peisaje de vis. Nu este Grecia, dar tot mai mulți turiști își fac vacanțele acolo

de: Alex Cazacu
30 05. 2024

Mulți ar putea fi de părere că Grecia este țara cu cele mai multe plaje curate și peisaje extraordinare. Ei bine, realitatea este puțin diferită. Deși mulți dintre turiștii români aleg Grecia ca destinație de vacanță, există mai multe locuri în Europa care oferă astfel de peisaje uluitoare. Haideți să aflăm împreună care este țara din Europa cu cele mai bune plaje.

Care este țara din Europe cu cele mai bune plaje și peisaje de vis

În 2022, Grecia a fost clasată pe locul al doilea în topul țărilor europene cu cele mai multe plaje cu steag albastru (581). Ei bine, elenii au fost întrecuți de spanioli în acest clasament, Spania aflându-se la vremea respectivă pe primul loc, după cum preciza Societatea elenă pentru protecția naturii.

La vremea respectivă, Spania și-a doborât propriul record cu 621 de steaguri albastre, aflându-se în topul mondial al țărilor cu cele mai frumoase și curate plaje. În ceea ce privește steagul albastru, acesta este un certificat pentru calitatea de mediu acordat anual de FEE, începând din anul 1987.

Certificatul cu pricina se acordă pentru curățenie, frumusețea peisajului, dar și pentru infrastructură. De asemenea, printre criterii necesare obținerii acestui certificat se numără și siguranța vizitatorilor, calitatea serviciilor, dar și protejarea și gestionarea sustenabilă a bogăției naturale a zonei de coastă.

Cele mai bune plaje din Spania

După cum vă spuneam, Spania este recunoscută la nivel mondial pentru plajele sale uluitoare. Așadar, dacă ai decis să petreci o vacanță de vis în Peninsula Iberică, în rândurile de mai jos vei afla care sunt unele dintre cele mai spectaculoase plaje ale spaniolilor.

Cala Macarella

Cala Macarella este una dintre cele mai frumoase plaje situate pe coasta de sud-vest a insulei Menorca, parte din Insulele Baleare ale Spaniei. Este renumită pentru apele sale de culoare turcoaz, nisipul fin și alb, dar și pentru zonele pitorești înconjurate de stânci și păduri de pini.

La Malagueta

Plaja La Malagueta este una dintre cele mai cunoscute și accesibile plaje din orașul Malaga, situată pe coasta de sud a Spaniei, în regiunea Andaluzia. Aceasta este o plajă urbană populară atât printre localnici, cât și printre turiști, mai ales datorită amplasării sale convenabile și a facilităților excelente.

Playa Rodas

Printre cele mai renumite și frumoase plaje din Spania se numără și Plaja Rodas. Aceasta a fost desemnată de cei de la The Guardian drept „cea mai frumoasă plajă din lume”. Este situată pe Insula Cíes, parte din Parcul Național al Arhipelagului Atlantic din Galicia. Este adesea menționată ca fiind una dintre cele mai frumoase plaje la nivel mondial.

Află și: De ce să alegi o vacanță pe litoralul românesc în extrasezon

Platja d’Aro

Plaja Aro, cunoscută și sub numele de Platja d’Aro, este una dintre cele mai populare și mai bine dezvoltate stațiuni de pe Costa Brava, în provincia Girona, Catalonia. Aceasta este cunoscută pentru plajele sale spectaculoase, infrastructura turistică excelentă și numeroasele opțiuni de divertisment.