Țara din Europa care oferă 58.000 de euro oamenilor ca să se mute în ea. Sunt primiți și români

Țara din Europa care oferă 58.000 de euro oamenilor ca să se mute în ea. Sunt primiți și români
Obligațiunile ar ajuta la rezolvarea „provocărilor demografice”

Dacă v-ați pus în gând să vă mutați din România, aveți toate șansele să deveniți și mai bogați. Și nu pricum ci cu 58.000 de euro. Nu este o glumă, că doar nu eeste 1 aprilie, ci este adevărat. Obligațiunile speciale în valoare de până la 58.000 de euro ar putea fi puse la dispoziție pentru a ajuta la rezolvarea „provocărilor demografice” cu care se confruntă unele dintre insulele din Scoția. Anunțul a fost făcut de către miniștrii guvernamentali. Aceștia au lansat o consultare cu privire la planurile de introducere a unei scheme de obligațiuni insulare. Valoarea totală a acestor obligațiuni se ridică la 5,8 de milioane de euro.

Guvernul scoțian acordă 58.000 de euro viitorilor rezidenți

Guvernul scoțian a propus să ofere tinerilor și familiilor un stimulent de 58.000 de euro pentru a rămâne sau a se muta în insule. Noul proiect pentru insule, face parte din Planul național pentru insule al guvernulu. Demersul are ca scop combaterea depopulării, o problemă de lungă durată pentru multe comunități insulare scoțiene. Modelul există deja, în state, precum Italia, Franța și chiar Germania.

Miniștrii guvernamentali au lansat o consultare cu privire la planurile de introducere a unei scheme de obligațiuni insulare în valoare de 5,8 de milioane de euro. Conform propunerilor, obligațiunile ar putea fi acordate tinerilor și familiilor pentru a-i ajuta să se mute sau să rămână în insule care își văd în prezent populația în scădere.

Guvernul scoțian a declarat că obligațiunile ar putea permite oamenilor să cumpere, să construiască sau să renoveze locuințe. Planul mai prevede și posiblitatea de a-și începe o afacere, în încercarea de a-i ajuta să ducă o viață durabilă pe insule.

„Obligațiunea pentru insule ne va ajuta să îndeplinim unele dintre angajamentele din Planul național pentru insule. Este o modalitate prin care putem aborda unele dintre principalele bariere financiare.

Mai ales pentru persoanele care doresc să trăiască pe insulele noastre.”, a declarat Mairi Gougeon, secretarul pentru insule.

Scoția afectată de depopulare

Potrivit unui studiu realizat anul trecut de Oficiul Național de Statistică (ONS), comunitățile rurale și insulare au fost cele mai afectate de depopulare în Scoția. Unele părți din vestul Scoției au suferit o depopulare semnificativă, înregistrând cea mai mare scădere din ultimul deceniu.

În locuri precum Argyll și Bute, North Lanarkshire și Angus, mai multe zone au înregistrat o scădere a populației decât o creștere. Vârsta mediană a populației în comunitățile rurale și insulare a crescut, de asemenea, într-un ritm mai rapid decât în orașe.

„Știam deja că sunt vulnerabile la efectele negative ale Brexitului. Dar pandemia Covid-19 a pus în evidență unele dintre provocările foarte reale cu care se confruntă aceste comunități. Orice putem face pentru a inversa tendința de depopulare în Scoția, trebuie făcut.

Trebuie făcut pentru a încuraja mai mulți oameni să trăiască și să lucreze în comunitățile insulare. Ar trebui încurajat acest lucru, mai ales în fața unui Brexit conservator dăunător.”, spune Alasdair Allansaid, deputat în Parlamentul din Insulele de Vest, Alasdair Allansaid, conform Scotsman.

Scoția are mai mult de 90 de insule locuite și există comunități răspândite în mai multe zone, printre care Western Isles, Highlands, Orkney, Shetland, Argyll și Bute. Guvernul din Scoția intenționează să lanseze obligațiuni pentru insule anul viitor. Vor fi emise câte 100 de obligațiuni oferite la un cost de 5,8 de milioane de euro.

Așa că, dacă vreți, aveți oportunitatea de a câștiga niște bani. În același timp, puteți locui în Scoția, unul din statele europene cu cele mai multe insule de pe continent.