Țara din Europa care îți dă 5000 de euro să te muți la ei. Locul e unul de vis. Deja sute de mii de români sunt acolo

de: Stan Nicu
15 08. 2023

Un anumit stat din Europa, iubit de mulți dintre români, oferă bani mulți celor care decid să se mute acolo. Așadar, care este țara din Europa care îți dă 5000 de euro să te muți la ei. Locul e unul de vis. Deja sute de mii de români sunt acolo.

Statul din Europa care oferă 5000 de euro ca să te muți acolo. Despre ce țară este vorba

În inima Siciliei, Italia, mai exact în Petralia Soprana, autoritățile satului pitoresc de pe dealuri dă câte 5.000 de euro persoanelor care vor să se mute acolo.

Scopul acestei inițiative este de a ajuta urbea să reînvie. Se vrea atragerea de noi rezidenți și de a păstra cultura și istoria unică a așezării.

Localitatea, o adevărată bijuterie

Astfel, Petralia Soprana poate fi considerată o adevărată bijuterie ascunsă. Localitatea este înconjurată de frumuseți naturale, având o moștenire istorică bogată.

Localitatea beneficiază de alei pietruite pitorești, biserici antice și priveliști panoramice impresionante. Satul din Sicilia este un loc fermecător pentru oricine s-ar stabili acolo.

Situația se întâlnește în multe din comunitățile rurale italiene, precum și în Petralia Soprana, confruntându-se cu probleme de populație, întrucât mulți tineri aleg să se mute în orașele mai mari în căutarea unor noi oportunități.

Noii veniți își vor putea deschide mici afaceri

Astfel, oferta de 5.000 de euro este o invitație adresată celor care vor să îmbătrânească într-o comunitate autentică și să contribuie la creșterea și revitalizarea Petraliei Soprana.

Oferta financiară va fi o binecuvântare pentru toți cei care își doresc să aibă o nouă aventură într-un context rural, dar și tradițional. Banii oferiți pot ajuta noii veniți să se integreze în comunitatea locală, să își deschidă afaceri mici, să își renoveze locuințele și, în plus, să ajute la creșterea economiei locale, după cum scrie presa italienă.

În adară de stimulentul financiar, cei care se mută în Petralia Soprana va fi primit într-o comunitate prietenoasă.

Gândiți-vă bine înainte de a face pasul

Cei care locuiesc deja acolo își iubesc tradițiile și sunt bucuroși să împărtășească cultura și stilul lor de viață cu noii locuitori. Mutarea în Petralia Soprana nu oferă doar o casă nouă, ci și o oportunitate de a se îmbogăți în plan personal prin explorarea și experimentarea unei vieți noi, diferită de ceea ce au trăit până acum.

Nu în ultimul rând, înainte de a lua o decizie finală, se recomandă să examinați cu atenție toate detaliile ofertei și să evaluați dacă această aventură a vieții se potrivește cu așteptările și obiectivele dumneavoastră.