Țara din Europa care a iluminat clădirile din mai multe orașe în culorile României. Cum s-a ajuns aici

Țara din Europa care a iluminat clădirile din mai multe orașe în culorile României. Cum s-a ajuns aici
Orașele dintr-o țară au fost iluminate în culorile tricolorului României de 1 Decembrie

O țară din Europa a venit cu o surpriză pentru România de ziua ei. Aceasta a iluminat clădirile din mai multe orașe în culorile drapelului. Cum s-a ajuns aici și cum arăta totul?

Cele mai importante orașe din Cipru, iluminate în culorile tricolor

Cele mai importante orașe din Cipru au fost iluminate în culorile tricolorului de Ziua Națională a României. Ambasada României în Republica Cipru a lansat un proiect uriaș care se numește ‘365 de zile de emoții românești în Cipru’.

Proiectul a marcat ieri prima zi cu ocazia Zilei Naționale a României, ocazie pentru iluminarea a patru clădiri simbol din trei orașe mari din Republică. Concret, este vorba despre două mari instituții: Primăria din Limassol și Galeria Municipală din Larnaca.

Cel mai emoționant moment

De departe un moment emoționant a avut loc în Capitala Nicosia, unde Piața Libertății a strălucit la ceas de seară în culorile drapelului României. Piața cunoscută și ca Eletheria este adiacentă Zidurilor Venețiene ale vechii cetăți Nicosia care a fost construită în Evul Mediu.

Mai mult decât atât, clădirea Ambasadei României în Republica Cipru a fost și ea iluminată de către reprezentanții misiunii diplomatice în culorile tricolorului.

Mai mult decât atât, Ziua Națională a României a debutat în cadrul proiectului și cu o campanie amplă mass-media încă din prima zi, în cadrul căreia publicațiile de mare tiraj au postat mesajul de ‘La mulți ani’ pentru țara noastră în limbile: română, engleză și greacă.

Detalii despre proiect

„La 1 decembrie 2021, Ambasada României în Republica Cipru, cu susținerea autorităților cipriote, a lansat proiectul ‘365 de zile de emoții românești în Republica Cipru’. Proiectul a debutat astăzi, cu ocazia Zilei Naționale a României, prin iluminarea a patru clădiri simbol din trei mari orașe din Republica Cipru. Astfel, Primăria din Limassol și Galeria Municipală din Larnaca au fost iluminate în culorile Drapelului Național al României.

Cel mai emoționant moment a avut loc în capitala Nicosia, unde renumita Piață a Libertății – Eleftheria Square, a strălucit în culorile tricolorului. La rândul său, clădirea Ambasadei României în Republica Cipru situată în centrul capitalei Nicosia a fost iluminată de către reprezentanții misiunii diplomatice în culorile tricolorului.

Ambasada a marcat Ziua Națională în Republica Cipru și printr-o amplă campanie mass-media, în cadrul căreia publicațiile de mare tiraj Cyprus Mail, Phileleftheros News și Jurnal din Cipru au postat mesajul de La Mulți Ani România în limbile română, engleză și greacă.

Proiectul “365 de zile de emoții românești în Republica Cipru” se va derula pe tot parcursul anului 2022 și va include o serie de spectacole, expoziții și târguri dedicate celor peste 43.000 de români care locuiesc în Republica Cipru”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a Ambasadei României în Cipru.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI