19 oct. 2020 | 19:50

Țara care se închide complet, timp de 17 zile. Premierul e drastic: „Toată lumea să stea acasă”

Știri generale
Țara care se închide complet, timp de 17 zile. Premierul e drastic:
Țara care se închide complet pentru 17 zile

Luni, guvernul Țării Galilor i-a rugat pe cetățeni să stea în casă. Premierul galez Mark Drakeford a anunțat decizia incredibilă luată de cabinetul său pentru a întrerupe răspândirea coronavirusului.

Țara care se închide complet, timp de 17 zile

Începând de vineri 23 octombrie, Țara Galilor va intra în lockdown pentru 17 zile, informează ITV.com. Aceastaeste a doua stare de urgență pe care țara din Regatul Unit o adoptă de la începutul pandemiei de COVID-19.

În cadrul unei conferințe de presă, premierul Mark Drakeford a declarat că măsura este necesară pentru a reduce răspândirea coronavirusului înainte de intrarea în iarnă și pentru a preveni ca sistemul național de sănătate (NHS) să fie copleșit.

Perioada va fi ”scurtă, ascuțită, un șoc pentru a reduce răspândirea virusului”

Premierul Mark Drakeford a menționat că perioada de carantină va fi ”scurtă, ascuțită, un șoc pentru a reduce răspândirea virusului”. Potrivit acestuia, aceasta este ”cea mai sigură cale de a recâștiga controlul și de a evita o infectare în masă”.

Pe parcursul carantinei, școlile primare se vor deschide la jumătatea perioadei de carantină, însă doar copiii de 7 sau 8 ani se vor putea întoarce în bănci. Universitățile vor funcționa în regim online.

Totodată, adunările cu persoane care nu locuiesc în aceeași casă vor fi interzise atât în interior, cât și în exterior. Sărbătorile de Halloween și Bonfire Night vor fi și ele interzise. Mai mult, întâlnirile de business, centrele comunitare, librăriile sau centrele de reciclare se vor închide. Se vor putea organiza izolat nunți sau înmormântări.

Unde este posibil, angajații vor lucra de acasă

Conform regulilor impuse de către autoritățile din Țara Galilor, pe perioada carantinei, cetățenii vor sta în case, putând ieși doar pentru motive bine întemeiate și exerciții fizice. Acolo unde este posibil, angajații vor lucra de acasă.

Vizitele între prieteni sau familie sunt de asemenea interzise, cu excepția îngrijirii persoanelor în vârstă. Cafenelele, restaurantele și fast-food-urile vor funcționa în regim take-away, iar hotelurile și saloanele de înfrumusețare se vor închide, potrivit B1.ro.

Toată lumea va sta în casă 17 zile

Toată lumea va sta în casă 17 zile

Lockdown-ul duce la scăderea mortalității

Potrivit unui studiu, lockdown-ul ar putea duce la scăderea mortalității din cauza coronavirusului cu minimum 29% și maximum 49%, în funcție de rata de infectare din momentul instituirii carantinei.

”Simulările arată că o perioadă de două săptămâni de carantină duce la un declin semnificativ în raportarea de noi cazuri, cu o scădere similară a persoanelor spitalizate și a deceselor înregistrate. Asta ar permite spitalelor să-și revină și să poată continua lupta cu COVID pe toată perioada iernii”, susțin cercetătorii britanici, potrivit sursei citate.

Parteneri
Cum a vrut Ungaria unirea cu România. Dezvăluiri fără precedent
Redactia.ro
Lovitură de teatru! De ce ar fi făcut luptătorul MMA gestul golănesc către fata din ring: ”N-am altă explicație”
Digisport.ro
Ungaria și propunerea surprinzătoare pentru „dușmanul de moarte”, România. De ce nu a fost posibilă unirea cu țara noastră
Click.ro
Pepe o acuză Raluca Pastramă că l-a înșelat în timpul căsniciei. Neașteptat cum a aflat: „Mă striga 'nașule', venea la noi acasă..."
Viva.ro
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea în care trăia ca un rege
Digi24
Misterul morții unei mame și a fiicei ei de 10 ani a fost rezolvat după 24 de ani. Ucigașul a dezvăluit totul de pe patul de moarte
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
NOILE REGULI pentru șoferi. Au fost adoptate astăzi, 24 APRILIE
Capital.ro
Top 5 alimente care ne otrăvesc organismul și trebuie evitate | Dr. Cezar: ”E favorizantă pentru apariția cancerului”
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
Cine PIERDE bani din PENSIE imediat. ANUNȚUL ministrul MUNCII
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro