Țara care oferă 5.000 de euro persoanelor pentru a se muta în această localitate. E de vis!

Țara care oferă 5.000 de euro persoanelor pentru a se muta în această localitate. E de vis!
Motivul pentru care oamenii primesc bani pentru a se muta într-o comunitate sursă foto: Corriere della Sera

Mulți o să se bucure când o să afle că o țară s-a decis să îi convingă pe cetățeni să se mute într-o anumită localitate, astfel că persoanele primesc nu mai puțin de 5.000 de euro. Numeroși oameni pot să își deschidă o afacere locală și să dea lovitura, fiind sprijiniți cu o finanțare.

În ce țară se oferă 5.000 de euro pentru cei care decid să se mute într-o anumită localitate

În Roseto Valfortore, o comunitate aflată în sudul Italiei, au mai rămas doar 900 de locuitori. Astfel, persoanele care își doresc să se mute în zona respectivă pot să primească o casă sau un premiu de 5.000 de euro. În acest fel ar fi rezolvate mai multe probleme din locul care a rămas fără cetățeni.

Comunitatea este condusă de primarul Lucilla Parisi. În zona respectivă autoritățile încearcă să stopeze depopularea, teritoriul fiind afectat de ani de zile de aceste probleme. Cu acestea fiind spuse, s-a ajuns la o finanțare din partea Ministerului de Interne pentru zonele interne marginale.

În zona respectivă este alocată o sumă de 5.000 de euro pentru cei care decid să se mute acolo, ținând cont că se dorește să se ajungă la noi activități comerciale, artizanale și agricole care să se deschidă pe teritoriul aflat în sudul Italiei, potrivit Corriere della Sera.

Care este motivul

Doritorii trebuie să își transfere reședința în comunitatea respectivă. Autoritățile au pus la punct un obiectiv pe termen lung pentru a încuraja șederea sau întoarcerea în țară a cetățenilor care vor să se ocupe cu noi activități. Mulți o să fie interesați de ce s-a hotărât în zona din Italia.

Numeroase persoane vor avea garantată o contribuție economică unică și nerambursabilă. De asemenea, toate resursele alocate o să fie oferite în ordinea cronologică de sosire a cererilor, în funcție de disponibilitatea fondurilor. Acestea pot să fie majorate în a doua fază a proiectului.

Ce măsură s-a luat în trecut în comunitatea respectivă

Cu toate acestea, nu este prima oară când comunitatea încearcă să rezolve problema depopulării. Mai exact, în luna aprilie 2021, Consiliul Local a decis să cumpere casele părăsite pentru ca aceste locuințe să fie distribuite, ulterior, cetățenilor privați, dar și antreprenorilor care își doreau să investească.

În acel moment, autoritățile sperau să redea decorul și frumusețea locală, dar și să atragă turiști. Printre altele, comunitatea spera să ofere noi oportunități de angajare pentru ca zona respectivă să devină din nou interesantă pentru numeroase persoane care își doresc să se mute într-un alt loc.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI