02 ian. 2022 | 10:41

Țara care a scăpat de valul Omicron și ridică restricțiile. E prima care trece de acest pericol

Sănătate
Țara care a scăpat de valul Omicron și ridică restricțiile. E prima care trece de acest pericol
Valul Omicron se diminuează

Africa de Sud este primul stat care anunță că ridică starea de asediu pe măsură ce valul Omicron se diminuează. Africa de Sud este primul loc unde varianta Omicron a fost detectată în noiembrie. Pe 30 decembrie oficialii declarau că cel mai recent val de coronavirus din țară și-a depășit probabil vârful. Ultimele zile au fost fără o creștere semnificativă a numărului de decese, așa că au anunțat relaxarea restricțiilor.

Africa de Sud ridică starea de asediu. Valul Omicron se diminuează

Varianta extrem de contagioasă Omicron, care conține o serie de mutații a fost descoperită aici în noiembrie. Situația a alimentat o recrudescență a pandemiei globale de sfârșit de an. Dar tot mai multe dovezi, inclusiv în Africa de Sud, au dat naștere la speranțe că aceasta ar putea fi mai puțin gravă decât alte tulpini.

Toți indicatorii sugerează că țara ar fi putut trece de vârful celui de-al patrulea val”, a declarat președinția sud-africană într-o declarație care a anunțat sfârșitul stingerii nocturne, potrivit agenției AFP, preluat de France 24.

Infecțiile au scăzut cu aproape 30% săptămâna trecută față de cele șapte zile precedente, potrivit președinției. În același timp, internările în spitale au scăzut, de asemenea, în opt din cele nouă provincii. În timpul vârfului, a fost observată doar o creștere marginală a deceselor Covid-19, a adăugat aceasta.

„În timp ce varianta Omicron este foarte transmisibilă, s-au înregistrat rate de spitalizare mai mici decât în valurile anterioare.

Acest lucru înseamnă că țara are o capacitate de rezervă pentru admiterea pacienților chiar și pentru serviciile medicale de rutină.”, se arată în comunicat.

Omicron a fost identificat pentru prima dată și în Botswana

Omicron a fost identificat pentru prima dată în Africa de Sud și Botswana la sfârșitul lunii noiembrie. Aceasta a devenit rapid tulpina dominantă în Africa de Sud.

Varianta a provocat o explozie de infecții cu un vârf de aproximativ 26.000 de cazuri zilnice înregistrate până la jumătatea lunii decembrie, potrivit statisticilor oficiale.

Varianta este prezentă în peste 100 de țări, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății. În prezent, afectează atât persoanele vaccinate, cât și pe cele care au avut deja coronavirus.

Africa de Sud a fost cea mai afectată de coronavirus

Statul african a fost cel mai afectat de coronavirus de pe continent. S-au înregistrat peste 3,4 milioane de cazuri și 91.000 de decese. Dar mai puțin de 13.000 de infecții au fost înregistrate în ultimele 24 de ore.

„Viteza cu care cel de-al patrulea val determinat de Omicron a crescut, a atins un vârf și apoi a scăzut a fost uluitoare.

Vârf în patru săptămâni și declin precipitat în alte două.”, a postat pe Twitter Fareed Abdullah de la Consiliul de Cercetare Medicală din Africa de Sud.

Multe dintre țările afectate de Omicron reintroduc măsuri de combatere a virusului. De cealaltă parte, Africa de Sud a anunțat că revine asupra cursului chiar înainte de sărbătorile de Anul Nou.

Apelurile pentru ridicarea stingerii de la miezul nopții până la ora 4 dimineața s-au întețit în sectorul hotelier. Proprietarii din domeniu au lansat o petiție online adresată președintelui Cyril Ramaphosa.

Starea de asediu va fi ridicată. Prin urmare, nu vor exista restricții privind orele de circulație a persoanelor.

Riscul de creștere a numărului de infecții rămâne ridicat, având în vedere transmisibilitatea ridicată a variantei Omicron.”, se arată în declarația președinției.

Vânzările de alcool vor fi permise după ora 23.00 pentru localurile autorizate. Purtarea măștii rămâne obligatorie în spațiile publice. Adunările publice sunt încă limitate la 1.000 de persoane în interior și 2.000 în exterior. Cu toate acestea, guvernul a continuat să sublinieze nevoia de prudență și de vaccinare.

Parteneri
Ce trebuie să ai în buzunar de Crăciun pentru a avea noroc și împliniri
Redactia.ro
Povestea tragica a Zarazei, bruneta „de o frumusețe dumnezeiască”, ucisă de un asasin plătit de Zavaidoc
Click.ro
Proiectul ambițios al tunelului de 20 de trilioane de dolari prin care s-ar putea ajunge de la New York la Londra într-o oră
Digi24
Imagini cu Mihaela Prigoană! Văduva afaceristului este cu mult mai tânără decât el FOTO
Vocea.biz
Prinși în fapt! Ei formează cel mai nou cuplu din lumea mondenă. Au fost fotografiați împreună, în ipostaze tandre prin oraș! Avem imaginile!
Unica.ro
Pericol mare pentru românii cu carduri. Greșeala care le golește conturile  
EVZ.ro
Dima Trofim revine pe micile ecrane şi se alătură distribuţiei serialului original Iubire cu parfum de lavandă: „De foarte mult timp îmi doream să mă reîntorc la actorie”
Spynews
Decizie pentru Călin Georgescu. Avocata sa a anunțat în direct: Acum am primit...
Capital.ro
Cum arată casa de 2,5 milioane de euro a Monicăi Tatoiu. Are 9 dormitoare și mobilă de lux. Vila e o fortăreață: “Tot sistemul de protecție a casei este inventat de mine"
Avantaje
MILIOANE de PENSIONARI au primit MAJORĂRI! ANUNȚ privind RECALCULAREA PENSIILOR
Mediaflux
Dima Trofim revine pe micile ecrane şi se alătură distribuţiei serialului original Iubire cu parfum de lavandă: „De foarte mult timp îmi doream să mă reîntorc la actorie”
Spynews.ro
Două alimente consumate zilnic de români s-au dovedit a fi cancerigene
Realitatea.net
Nicușor Dan, despre cum a cunoscut-o pe soţia sa, Mirabela şi unde va petrece Crăciunul. Ce spune ea despre Primarul Capitalei
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro