Talentul neștiut al lui Anghel Damian, regizorul ‘Clanul’. Cu ce se mai ocupă iubitul lui Theo Rose EXCLUSIV

de: Alexandru Catalan
09 12. 2022

Anghel Damian, regizorul serialului „Clanul” (PRO TV), este si un valoros actor de teatru. Rodica Mandache, unul dintre veteranii scenei românești, care îl are pe Anghel partener într-o piesă care se joacă pe scena Teatrului Național, din București, are numai cuvinte de laudă la adresa chipeșului artist: „Nu trebuie ratat!”, ne-a spus ea, în exclusivitate pentru Playtech Știri.

Cu ce se mai ocupă Anghel Damian, regizorul,,Clanul”: fanii lui Theo Rose nu știau asta

În paralel cu regia, Anghel Damian este și actor, unul chiar talentat. Joacă în spectacolul ”Și cu pisica ce-ați făcut?”, alături de Rodica Mandache, o artistă desăvârșită, cu o carieră impresionantă în teatru și în cinematografie. Actrița se declară fascinată de taletul lui Anghel Damian:

„Anghel e un actor foarte bun, foarte cultivat. Oamenii nu mai obișnuiesc să vină la teatru, ca pe vremuri, dar merită văzut și el jucând, după cum și restul echipei e formidabil. E un spectacol foarte reușit, care nu trebuie ratat”, susține Rodica Mandache, pentru Playtech Știri.

Autoarea piesei este Lia Bugnar, fosta lui iubită

Piesa, pusă în scenă de Lia Bugnar, nimeni alta decât fosta iubită a lui Anghel Damian, aduce în prim-plan povestea unei mătuși bogate, a cărei avere este risipită de un nepot obsedat de jocurile de noroc.

Spectacolul adună la un loc nume foarte cunoscute ale scenei românești. Pe lângă Rodica Mandache și Anghel Damian, care are rol de agent imobiliar, în distribuție regăsim și alte nume sonore, precum Medeea Marinescu, Marius Manole, Maria Buză, dar și Lia Bugnar, autoarea piesei.

”Anghel este o prezență plăcută și pe scenă, și în afara acesteia”

Rodica Mandache a mai adăugat: „E o comedie de situații care ține cont și de prezent. De aproape doi ani, de când joc alături de colegii mei mai tineri, în acest spectacol, vă pot spune că Anghel Damian face un rol extraordinar de bun. E prima mea colaborare cu el, dar nu au existat sincope”. Piesa a fost gândită în perioada pandemiei:

„El, Anghel Damian, e un om care-mi place foarte mult, un fermecător, iar prezența sa, în spectacolul de la Național, ca și în afara acestuia, fiindcă actorii sunt o echipă și dincolo de scenă, e una care nu poate trece neobservată”.

Ea a ținut să sublinieze că talentul actoricesc al acestuia i s-a părut dublat de un nivel al cunoașterii foarte ridicat, un atu, în opinia sa, pentru profesia pe care cei doi o slujesc.

A trecut un deceniu de la lansarea lui Anghel Damian în lumea filmului

Pe de altă parte, Anghel Damian, care va marca în 2023 un deceniu de la debutul în lumea filmului, e departe de a se afla la prima interacțiune cu scena teatrului. El are în spate o lungă colaborare, spre exemplu, și cu Teatrul de Comedie, acolo unde a fost adus de George Mihăiță, directorul instituției, și pe care Anghel avea să-l distribuie acum în ”Clanul”.

Anghel Damian joacă, la Teatrul de Comedie, rolul unui preot ortodox, în „Afară, departe, pe câmp”, spectacol pus în scenă de Alexandru Dabija. Și, tot la „Comedie”, Anghel Damian joacă și în „Forma lucrurilor”.