Sute de mii de sticle de suc, scoase de pe piaţă de ANPC. Unde erau depozitate băuturile

Sute de mii de sticle de suc, scoase de pe piaţă de ANPC. Unde erau depozitate băuturile
ANPC și-a intensificat controalele în toată țara

Nu de puține ori, în urma unor verificări, inspectorii ANPC descoperă nereguli flagrante, de aici și amenzile mari. Este și cazul unei firme din zona Vălenii de Munte. ANPC a descoperit aici sute de mii de sticle de suc depozitate greșit. Produsele au fost scoase de pe piaţă de ANPC, iar agentul economic amendat.

ANPC și-a intensificat controalele în toată țara

Încă de la începutul sezonului estival, ANPC anunța controale în mai toată țara, la toți agenții economici. În afară de aceste controale, care s-au lăsat cu amenzi extrem de mari, ANPC a întreprins și alte acțiuni de acest gen, inclusiv la operatorii de zboruri. Așa se face că, în urma unor sesizării, ANPC a controlat și, ulterior, amendat, compania Blue Air cu 2 milioane de euro:

„Ținând cont de aspectele constatate în urma verificărilor și de inexistența cifrei de afaceri declarate a operatorului economic, care a făcut imposibilă stabilirea unei amenzi în procent, Comisia a decis aplicarea unei sancțiuni contravenționale cu amendă în valoare de 2 milioane euro.. (..)”, se arată în comunicatul ANPC

Este pentru prima dată când o companiei aeriană, care nu are sediul în România, este amendată de inspectorii ANPC. Au mai fost și alte controale, inclusiv la 600 de operatori economici care se ocupau cu vânzarea de bijuterii. ANPC spune că peste 2 tone de bijuterii din metale prețioase au fost controlate, în toată țara.

În Prahova, sute de mii de sticle de suc scoase de pe piaţă de ANPC

În general controalele ANPC sunt fie inopinante, fie în urma unor sesizări de la persoane fizice, sau chiar juridice. Așa se face că, în județul Prahova, agenția locală a fost sesizată cu privire la modul de depozitare a sute de mii de sticle de suc. Agentul ecnomic reclamat se află în Vălenii de Munte, aici având și depozitul.

Agentul comercial este și producător al mai multor astfel de sucuri naturale, sub brand-ul Tymbark. În urma controalelor s-a constatat că produsele erau depozitate în aer liber, sub soarele arzător al acestor zile, acest lucru alterând clar calitatea produselor.

Ca urmare, spune ANPC Prahova, s-a trecut la amendarea comerciantului, și la scoaterea de pe piață a sucurilor depozitate necorespunzător. ANPC spune că s-au găsit 700.000 de litri de băuturi răcoritoare depozitate necorespunzător, ceea ce a atras o amendă de 30.000 de lei, și retragerea acestora.

În perioada următoare, inclusiv în Prahova, se vor intensifica controalele. Mai ales că numărul de sesizări, pe care instituția le primește zilnic, este extrem de mare.