Surse: Liviu Dragnea va demisiona de la șefia PSD. Cine ar putea prelua funcția sa

Autor: Ciprian Ioana - 13:28, 27 mai 2019
Liviu Dragnea conferinta de presa PSD

După eșecul răsunător de la alegerile europarlamentare, funcția de lider al PSD a lui Liviu Dragnea e pusă în pericol. S-au înmulțit vocile care îi cer să demisioneze de la șefia formațiunii și se pare că anunțul va fi făcut în următoarele ore.

Președintele PSD, Liviu Dragnea, urmează să-și anunțe demisia luni seara, la ora 21:00, potrivit unor surse citate de știripesurse.ro. Există informații venite din interiorul partidului potrivit cărora Dragnea nu va mai ține de funcție și va face un pas în spate.

Se pare că în locul lui Liviu Dragnea va prelua funcția, cu titlu de interimar, Lia Olguța Vasilescu.

Cine i-a cerut demisia lui Liviu Dragnea

Primul care s-a pronunțat ferm împotriva lui Liviu Dragnea și i-a cerut acestuia demisia a fost baronul de Vrancea, Marian Oprișan. Duminică seara, la plecarea din sediul PSD, liderul PSD Vrancea a avut un mesaj dur la adresa lui Liviu Dragnea.

”Luxul și prostia se plătesc. Domnul Dragnea este istorie în România”
Marian Oprișan, președinte PSD Vrancea

Ulterior, baronul de Vrancea a revenit pe Facebook cu o postare în care i-a cerut, din nou, demisia lui Liviu Dragnea.

„Cifrele de la ieșirea din secțiile de vot, dar și sentimentul general al electoratului ne dau măsura eșecului conducerii Partidului Social Democrat în frunte cu Liviu Dragnea. Trebuie să ne asumăm realitatea: în numele interesului personal și a unor calcule meschine, Dragnea a reușit să compromită încrederea covârșitoare care ne-a fost acordată de poporul român în 2016. De la 45% dintre voturi am ajuns, din cauza egoismului și incompetenței servile, pe poziția a doua sau chiar a treia în unele orașe. Concluzia este una singură, în inima oricărui PSD-ist adevărat, precum și în majoritatea secțiilor de votare: Dragnea trebuie să plece! Nu mâine, nu după vreo negociere de culise, ci acum!”

Și Gabriela Firea a spus că Dragnea ar trebui să plece. Primarul-general al Capitalei fusese menționat de liderul PSD drept posibil candidat la președinție din partea PSD, dar Gabriela Firea susținea că nu s-a discutat niciodată despre așa ceva.

”Sunt surprinsă de declarația Domnului Dragnea privind recomandarea mea ca posibil candidat al PSD la alegerile prezidențiale. Nu am discutat acest subiect, a spus Gabriela Firea.