Surpriză pentru românii care primesc vouchere, direct pe card. Ce spune ministrul Marcel Boloș

de: Ioana Bucur
16 12. 2022

Cu doar câteva zile înainte de Crăciun, ministrul Proiectelor Europene, Marcel Boloș, a făcut un anunț ce va fi, cu siguranță, pe placul românilor care primesc vouchere, direct pe card. Potrivit oficialului din Guvern, statul le pregătește o „surpriză plăcută”.

Ce se va întâmpla cu voucherele pentru alimente

Vești bune pentru românii care beneficiază de ajutorul de la stat oferit prin programul „Sprijin pentru România”. Ministrul Proiectelor Europene a transmis că Guvernul își dorește ca alimentarea cu 250 de lei a cardurilor pentru alimente oferite persoanelor defavorizate să se facă pe 19 decembrie.

„Cei 250 de lei pentru cardurile de alimente… În perioada 19-23 decembrie am promis și ne ținem de promisiune. Eu sper să facem o surpriză plăcută și anume pe 19 decembrie să intre toți banii pentru cei aproximativ 2,4 milioane de beneficiari. Dacă reușim acest lucru, vom anunța la momentul potrivit”, spune Marcel Boloș.

Ajutorul financiar acordat sub forma voucherelor în valoare de 250 de lei, oferit o dată la două luni, va fi prelungit pentru întregul an 2023. Guvernul a aprobat și compensarea cu 1.400 de lei, în două tranșe, anul viitor a prețului la energie pentru persoanele și familiile aflate în vulnerabilitate, a mai anunțat ministrul.

„Guvernul a luat două decizii extrem de importante pentru persoanele și familiile aflate în vulnerabilitate. Referitor la cardul pentru alimente, s-a prelungit pentru întreg anul 2023 valabilitatea acestui card și acordarea lui pe întreg anul 2023, adică 250 de lei o dată la două luni.

Plafonul de venit până la care se acordă această compensare a creșterii prețului la alimente a fost crescut de la 1500 de lei la 1700 de lei.

De asemenea, guvernul a aprobat măsurile necesare pentru ca tranșa a patra de acordare a cardului de alimente să aibă loc în perioada 19 – 23 decembrie. Așadar, numărul de beneficiari de cardul pentru alimente este de 2,4 milioane de beneficiari, iar costul unei tranșe este de 600 de milioane de lei”, a transmis Marcel Boloș.

Ministrul Proiectelor Europene, despre boicotul Austriei

Ministrul Proiectelor Europene a vorbit și despre boicotul Austriei după refuzul primit de România pentru aderarea la spațiul Schengen. Boloș a punctat că revolta oamenilor este firească, însă crede în continuare în calea diplomației.

„Revolta aceasta a oamenilor este una firească, pentru că toată lumea a văzut cu ochiul limpede că este o nedreptate care oarecum s-a făcut României, în condiţiile în care experţii Comisiei Europene au certificat că avem condiţiile tehnice de aderare la spaţiul Schengen, dar cred în continuare, cu toate aceste nedreptăţi şi cu aceste atitudini fireşti ale oamenilor, că diplomaţia şi calea diplomaţiei este cea înţeleaptă.”