Supă de roșii ca la bunica. Ingredientul pe care trebuie să îl adaugi la final pentru un gust senzațional
Legumele sunt la mare căutare în această perioadă, iar cele mai gustoase sunt cele pe care le culegem din propria grădina. Una dintre cele mai gustoase mâncăruri pe care le poți consuma vara este supa de roșii ca la bunica, rețeta originală.
Supă de roșii ca la bunica. Rețeta cu gustul copilăriei
Cei care au copilărit la bunici cu siguranță își aduc aminte de supa de roșii a bunicii, preparată cu cele mai zemoase și gustoase roșii, din propria grădina. Pentru a prepara o supă la fel de bună, veți avea nevoie de următoarele ingrediente:
- 1 ceapă;
- 1 kg de roșii coapte foarte bine;
- 1-2 morcovi;
- 1 rădăcină de păstârnac;
- 1 țelină mică;
- 2 linguri de ulei;
- 1 crenguță de cimbru;
- sare și piper după gust;
- 1 legătură de pătrunjel verde;
- 2,5 litri de apă.
Citește și: Rețetă de ciorbă rapidă de roșii cu busuioc. Numai bună de mâncat vara
Mod de preparare
Pentru început, punem într-o oală circa 2 litri de apă la fiert, iar atunci când atinge punctul de fierbere, adăugăm o linguriță de sare. Mai apoi, adăugăm roșiile bine spălate și le opărim pentru 1-2 minute, după care scurgem apa și lăsăm roșiile să se tempereze puțin, apoi îndepărtăm coaja.
Roșiile sunt tocate în cuburi mici și momentan le lăsam deoparte într-un bol. Trecem la celelalte legume. Curățam și tăiem mărunt ceapa, după care ne ocupă de morcovi, rădăcina de țelină și păstârnacul. Le dăm pe răzătoare și le tocăm cuburi.
La scurs, într-o sită, vom pune 1-2 lujeri de țelină cu frunze și pătrunjel verde, după ce le spălăm. După ce avem toate aceste ingrediente pregătite, putem începe prepararea ciorbei.
Punem o oală cu apă pe flacăra aragazului, iar pe un alt ochi punem o tigaie cu ulei la încis. Adăugăm ceapa și o amestecăm prin ulei timp de un minut, după care adăugăm morcovul, țelina și păstârnacul. Le amestecăm bine prin ulei timp de 1 minut.
Ingredientele din tigaie le punem în oala cu apă fierbinte și le lăsăm să fiarbă până sunt bine pătrunse, după care adăugăm și roșiile, crenguța de cimbru, frunzele de țelină și lujerii. Acestea le vom adăuga întregi, deoarece le vom îndepărta după fierbere.
Adăugăm o linguriță de sare și lăsăm ciorba de roșii să fiarbă timp de 15-20 de minute la foc mediu. Legumele se fierb repede, iar dacă sunt lăsate pentru prea mult timp la fiert, nu vor mai avea același gust. Spre final de fierbere, adăugăm după gust sare și piper, iar după ce oprim focul adăugăm pătrunjelul.
Rețetă de supă de roșii cu orez
Supa de roșii cu orez este o rețetă simplă și foarte gustoasă, perfectă pentru a fi consumată pe perioada verii. Supa de roșii va fi mult mai gustoasă cu roșii proaspete și zemoase. Pentru această rețetă, veți avea nevoie de următoarele ingrediente:
- 1,5 kg de roșii bine coapte;
- 50 g de orez;
- 2 morcovi;
- 2 cepe;
- 200 g țelină rădăcină;
- 1 ardei gras;
- câteva fire de țelină verde;
- 1 bucată păstârnac sau pătrunjel;
- 2-3 linguri de ulei;
- sare și piper după gust;
- mărar și pătrunjel verde.
Citește și: De ce să pui un ardei iute murat în ciorbă. Secretul unei gospodine face furori printre românce
Mod de preparare
Începem prin a tăia toate legumele, în afară de roșii, în bucăți mici, după ce sunt curățate. Roșiile se dau pe răzătoare. Mai apoi, punem 3l de apă într-o oală și adăugăm ceapa, ardeiul și rădăcinoasele. Punem capacul și se lasă la fiert circa 20 de minute din momentul în care apa a dat în clocot.
După, se adaugă roșiile date prin răzătoare, orezul spălat, frunzele de țelină verde și sare după gust. Totul se lasă la fiert timp de 15-20 de minute la foc mic, se potrivește gustul de sare și piper și se mai lasă puțin la fiert.
Stingem focul, după care spălăm și tăiem verdeața pe care o vom pune deasupra cam la 10 minute după ce s-a oprit focul. Înainte de a fi servită ciorba, se pune capacul și se lasă să se odihnească în jur de 20 minute. Poftă bună!