Supa cu care slăbești 5 kilograme în 30 de zile. Cum trebuie gătită

Supa cu care slăbești 5 kilograme în 30 de zile. Cum trebuie gătită
Supa care te va ajuta să slăbești

Dacă nu ai slăbit până acum cât ți-ai dorit înainte de vară, specialiștii recomandă această supă sănătoasă. Desigur, pe lângă aceasta, „rețeta” perfectă este alcătuită dintr-o nutriție echilibrată și sport.

Supa care te ajută să slăbești

Un plan eficient de slăbire are două părți: o dietă sănătoasă și sport. Pentru a slăbi, va trebuie să ne aflăm într-un deficit caloric, iar consumând această supă, alături de alte alimente sănătoase, cu siguranță vom avea rezultate bune.

Pentru această supă vei avea nevoie de următoarele ingrediente:

  • O țelină medie (aprox. 650 g), decojită și tăiată în bucăți
  • 2 morcovi medii (aprox. 200 g), tăiați în bucăți de 3 cm
  • 1 ardei roșu mare, tăiat în bucăți de cca 4 cm
  • 1 ceapă medie
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 500 ml de apă
  • 25 g fulgi de migdale, prăjiți

Modul de pregătire este foarte ușor și va dura doar câteva minute. În primul rând, preîncălziți cuptorul la 200 de grade, puneți legumele stropite cu ulei pe o tavă mare de copt și dați-le la cuptor timp de circa 35 de minute.

După 15 minute întoarceți legumele. Este de ajung să le lăsați să se rumenească puțin, însă să nu devină crocante. Legumele le veți pune într-o cratiță mare la care veți adăuga apă, apoi pasați legumele cu un mixer vertical până obțineți o cremă.

Peste compoziție adăugați 600 ml de apă rece și dați cratița la foc mic, în tot acest timp amestecând încontinuu. Condimentați după gust cu sare și piper sau alte condimente și serviți-o cu fulgi de migdale deasupra.

Leguma care te ajută la slăbit și te ferește de boli

Desigur, toate legume ne vor ajuta să slăbim, însă conopida este una dintre legumele care conțin cele mai puține calorii la suta de grame, adică doar 25. De asemenea, conopida are numeroase substanțe nutritive cu efect benefic pentru organism. Câteva dintre acestea sunt:

  • vitamina C
  • fosfor
  • vitamina K
  • calciu
  • vitamina B6
  • acid folic

Folosită în salate, conopida poate ameliora afecțiunile prostatei și reduce riscul de boli de inimă și accident vascular cerebral. De asemenea, dacă este consumată seara poate calma anumite ticuri nervoase, precum scârșnitul dinților în timpul somnului.

Mai mult de atât, nutrienții din conopidă ajută la inhibarea dezvoltării tumorilor maligne și la eliminarea toxinelor din organism. Datorită conținutului ridicat de fibre, leguma protejează și ajută sistemul digestiv.

Citește și: Alimentele pe care Andreea Mantea nu le mai consumă deloc. Așa a slăbit 10 kilograme