Suma pe care o poți scoate de la bancomate în România. Nu contează câți bani ai pe card

Suma pe care o poți scoate de la bancomate în România. Nu contează câți bani ai pe card
Ce trebuie să știe românii despre băncile din țară

Există mai multe condiții pentru a scoate bani de la un bancomat. În zilele noastre, românii se folosesc de cardurile bancare pentru a achita numeroase lucruri cumpărate de la magazine sau din mediul online, însă sunt și persoane care nu pleacă niciodată de acasă fără a avea bani cash.

Ce sume poți să scoți de la bancomatele din România

Banii nu pot să fie accesați după bunul plac, ținând cont de regulile impuse pentru administrarea fondurilor. Persoanele care își doresc să scoată sume mari de la bancomat trebuie să știe că nu pot să depășească anumite limite, iar aici este necesar să fie luate în calcul regulile in instituțiilor bancare.

Trebuie să știi totul despre limitele băncilor din România dacă vrei să scoți de la bancomat o sumă mai mare de bani pe parcursul unei zile. Pot să apară diferite urgențe în viața ta, astfel că este important să cunoști limita de scoatere a banilor cash pe care o are instituția ta bancară pentru a te feri de probleme.

Titularul contului poate să extindă pragul de eliberare, acesta fiind situat în general între 3.000 și 5.000 de lei. Limita poate să fie schimbată prin mai multe modalități, ținând cont de bancă. Se poate recurge la un apel telefonic către unitatea bancară, iar clientul o să transmită mai multe date de identificare.

Ce reguli există

Această metodă poate să fie accesată și prin aplicațiile digitale pe care le are unitatea bancară, dar și fizic, la o sucursală a băncii. Clienții pot beneficia de noul prag de retragere cât timp folosesc cardul, însă este posibil ca acesta să expire după o anumită perioadă dacă există asemenea reguli.

Mai exact, românii care au cardul la BRD pot să folosească noul prag timp de șapte zile. Ulterior, acesta revine la forma inițială. Totul are legătură cu protocolul băncii. De asemenea, sumele care pot să fie accesate sunt diferite, potrivit Impact.ro. Iată ce trebuie să știi:

  • Banca Transilvania. Suma maximă standard: 5.000 RON. Suma maximă extinsă: 9.000 RON.
  • BCR. Suma maximă standard: 3.000 RON. Suma maximă extinsă: 10.000 RON.
  • BRD. Suma maximă standard: Limita se calculează în funcție de fiecare client în parte. Suma maximă extinsă: Aceasta este calculată ținând cont de nevoile fiecărui client în parte.
  • ING. Suma maximă standard: 15.000 RON. Suma maximă extinsă: Nu este menționată o limită în regulamente.
  • Raiffeisen Bank. Suma maximă standard: 4.000 RON. Suma maximă extinsă: 15.000 RON.
  • UniCredit. Suma maximă standard: 4.000 RON. Suma maximă extinsă: Nu este menționată o limită.
  • CEC Bank. Suma maximă standard: 3.500 RON. Suma maximă extinsă: 10.000 RON.
  • OTP Bank. Suma maximă standard: 4.000 RON. Suma maximă extinsă: 10.000 RON.
DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI