Suma incredibilă cu care poți cumpăra acum un Audi Q7. Costă mai puțin decât o Dacia Logan

de: Stan Nicu
15 06. 2020

Agenţia Naţională de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate și-a lansat propria platformă online pentru derularea licitaţiilor publice prin mijloace electronice. Cei interesați pot licita pentru bunuri confiscate de autorități pe site-ul instituției, lansat luni.

Suma neverosimilă pentru care poți cumpăra acum un Audi Q7. Costă mai puțin decât un Logan

Agenţia Naţională de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate și-a lansat, luni, propriul site, unde va face licitații onlie cu bunuri confiscate de către autoritățile din România.

Printre bunurile scoase deja la licitație se numără două mașini de lux, un Audi Q7 și un Porsche Panamera. Printre bunurile confiscate se refăsesc și alte bunuri confiscate, inclusiv fier vechi sau haine.

Suma incredibilă cu care poți cumpăra acum un Porsche Panamera. Costă mai puțin decât o Dacia Logan. Sursa foto: anabi.just.ro

De la ce preț pornesc licitațiile pentru mașinile de lux

Spre exemplu, prețul de la care pleacă licitația pentru Porche-ul Panamera, care este fabricat în anul 2012, este de aproape 90.000 de lei, adică aproximativ 19.000 de euro. Persoanele care vor să participe la licitație trebuie să depună o garanție de 9.000 de lei, adică aproximativ 2000 de euro.

De asemenea, Audi-ul model Q7 din anul 2008 are un preț de plecare al licitației de 21.500 de lei, ceea ce înseamnă mai puțin de 5.000 de euro.

Licitațiile respectă distanțarea socială

Platforma unde se desfășoară licitațiile poate fi accesată la adresa de nternet: tanabi.just.ro/licitatiionline.

Acest instrument inovativ a fost dezvoltat pentru a facilita accesul potenţialilor cumpărători la proceduri cu respectarea tuturor standardelor de distanţare socială şi pentru reducerea la minimum a costurilor determinate de participarea la licitaţiile clasice„, se precizează într-un comunicat al Ministerului Justiției.

Ce țări mai au astfel de platforme de licitații

Modelul platformei de licitații este dezvoltată de mai multe țări. Prin lansarea platformei electronice, arată Ministerul Justiției, ANABI se alătură agenţiilor de profil din Franţa, Olanda, Marea Britanie, Belgia şi SUA, care au implementat cu succes această practică.

Prin digitalizarea procedurilor de lucru aferente organizării acestor licitaţii se asigură transparenţa şi accesul facil la informaţii privind activitatea ANABI, fiind consolidate totodată mecanismele interne de management eficient al resurselor publice”, a mai anunțat Ministerul Justiţiei.